fbpx
Event datemaj 2020

Frukostsnack om funktionshinder: Finlandssvenska teckenspråket

Event date14.5.2020 - 14.5.2020
Event time08:45 - 10:30
Event locationOnline
Illustrationsbild på ett frukostbord

Välkommen att delta och lyssna på en diskussion om det Finlandssvenska teckenspråket. Om ämnet diskuterar Annika Aalto, specialsakkunnig från Dövas förbund.

Inloggningen sker mellan kl. 8:45-9. Diskussionen inleds kl. 9 och det finns utrymme för frågor och kommentarer efter kl. 10. För att delta behöver du endast en dator eller en telefon med koppling till internet.

VAD? Frukostsnack om funktionshinder: Finlandssvenska teckenspråket
NÄR? Torsdagen den 14.5 kl. 8.45-10.30
VAR? Online, länk till diskussionen.

Facebook-evenemanget finns här.

Ifall du vill ha e-post om evenemanget och våra kommande evenemang, kan du anmäla dig. Anmälan är frivillig. Du kan anmäla dig här.

Instruktioner för att delta i diskussionen

1A) Att delta med dator

Diskussionen sker online över en videosamtalstjänst som heter Jitsi Meet. Jitsi fungerar på de nyaste versionerna av Firefox och Chrome webbläsarna. Klicka på länken för att öppna videosamtalet. Du behöver alltså inte ladda ner något på din dator.

Länk till videosamtalet: https://meet.jit.si/Frukostsnackomfunktionshinder

1B) Att delta med mobil

Ifall du vill använda Jitsi Meet på din mobil, skall du ladda ner Jitsi Meet applikationen på din mobil från din Android eller Apple butik. Skriv in FrukostsnackOmFunktionshinder i rutan, eller klistra in länken där för att öppna videosamtalet.

Ladda ner Jitsi Meet på App Store.

Ladda ner Jitsi Meet på Google Play.

2) Mikrofon- och videoinställningar

När du har tryckt på länken öppnar sig ett nytt fönster med ett videosamtal. Stäng av din mikrofon då du inte talar. När det är din tur att ställa en fråga är det bara att sätta på mikrofonen igen. Du hittar video- och mikrofoninställningarna nere i mitten av rutan.

3) Vy

Jitsi Meet har två olika vyer. I den andra vyn ser du den som talar stor och de övriga deltagarna som små rutor i den högra kanten. I den andra vyn ser du alla deltagare som små rutor på skärmen. Denna vy kallas ”Toggle tile view”. Du kan ändra på din vy genom att trycka på ikonen med fyra kvadrater längst ner till höger. Din vy ändras automatiskt då t.ex. talaren delar sin skärm.

4) Namn

Du kan skriva in ditt namn genom att trycka i mitten på din egen bild i ”Toggle tile view” eller längst nere i högra hörnet på de tre punkterna ”More actions” och sedan på alternativet högst upp i menyn som öppnas. Det är bra att skriva in ditt namn så att de andra deltagarna ser vem du är. Det räcker med att du bara skriver in ditt förnamn eller initialer ifall du inte vill skriva ut ditt hela namn.

5) Chatten

I vänstra nedre hörnet finns en pratbubbla. Om du trycker på pratbubblan öppnas chatten. Om du inte ännu har skrivit in ditt namn, ber chatten dig att skriva in ditt namn innan du kan börja använda den. Ifall du vill ställa en fråga eller kommentera på något, kan du skriva ”Fråga” eller ”Kommentar” i chatten, så ger moderatorn ordet till dig vid ett passligt mellanrum. Kom ihåg att sätta mikrofonen på när du har ordet!

Back to top of page