fbpx
Event dateokt 2020

INSTÄLLT: SAMS 10 – Jubileumsseminarium

Event date17.10.2020
Event time12:00 - 18:00
Event locationClarion Hotel Helsinki, Stillahavsgatan 2, Helsingfors
Illustrationsbild.

OBS! Vi har bestämt att avboka seminariet och flytta det till en tidpunkt nästa år, då alla kan delta säkert. Hoppas vi ses nästa år!

SAMS – Samarbetsförbundet kring funktionshinder rf firar sitt 10-årsjubileum med ett seminarium den 17.10.2020 på Clarion Hotel Helsinki. Lunch, kaffe med tilltugg och bubbel ingår i seminariet. Seminariet är kostnadsfritt. Seminarieutrymmen är tillgängliga och det finns en induktionsslinga i utrymmet.

Seminariet ordnas med pandemireservation. Ändringar i programmet är möjliga.

Facebook-evenemanget hittar du HÄR.

Anmäl dig här!

Program

12:00-13:00
Lunch

13:00-17:00
Jubileumsseminarium med kaffepaus

Medverkar på seminariet: nya diskrimineringsombudsmannen Kristina Stenman, sportsreportern Kaj Kunnas, journalisten Marcus Rosenlund, poeten Rosanna Fellman, DuvTeatern och Anna Caldén, ordförande för FMA – Funktionsrätt med ansvar.

17:00-18:00
Bubbel i Sky Room

Talarpresentationer

Kristina Stenman

Kristina Stenman arbetar som diskrimineringsombudsman sedan 1.8.2020. Kristina arbetade tidigare som stadsdirektör i Jakobstad (2016–2020). Hon har också arbetat som migrationsdirektör vid inrikesministeriet och arbets- och näringsministeriet samt i flera olika uppgifter vid Flyktingrådgivningen rf. Kristina har också arbetat som forskare.

Idag är världens viktigaste dag

Kaj Kunnas är en ordbrukare. En journalist som jobbat på Finlands Rundradio Yle i 27 år, men som i dagens läge är en free agent. Sysslar med allt från reseledarskap till speakeruppdrag, från författarskap till att agera talare på evenemang. Kaj gillar människor. Tycker om att träffa nya ansikten. Och hoppas att vi tillsammans kan sprida glädje omkring oss…


Bild: Amanda Grönroos

Autismaktivism – diagnosen som stämpel

Rosanna Fellman är författare och aktivist. År 2018 vann hon Arvid Mörne-tävlingen och hösten 2019 kom hennes kritikerrosade debut Strömsöborna. Rosannas poesi är influerad av spoken word och den aktuella samhällsdebatten. Som aktivist har Rosanna föreläst om sin autism och tagit ställning för funktionsnedsattas rättigheter.


Bild: Jaakko Lukumaa

Marcus Rosenlund är 50 år och pappa till två söner, varav ett specialbarn (kognitiva funktionshinder). Han jobbar som vetenskapsredaktör på Svenska Yle, bland annat med programmet Kvanthopp som fyllde 15 år i år. Vid sidan om det är Marcus författare, för hans förra bok Väder som förändrade världen (2018) fick han motta statens informationspris 2019. Hans nästa bok, Mot stjärnorna – strövtåg i universum, utkommer nu i höst.

DuvTeatern uppträder med sånger ur föreställningen ”I det stora landskapet”. DuvTeatern är en teater som finns i Helsingfors och grundades 1999. DuvTeatern gör teaterföreställningar, håller teaterverkstäder, ordnar dramaklubbar och uppträder på olika evenemang.

Seminariet modereras av Anna Caldén.

Anna Caldén brukar beskriva sig själv som en samhällspåverkare och obotlig optimist. Anna har tidigare fungerat som styrelseordförande för SAMS och hon brinner för människorättsfrågor och allas lika värde. Anna är engagerad i funktionshinderfrågor såväl i egenskap av ordförande för Funktionsrätt med ansvar som på nordisk nivå.

Sofia Jernström fungerar som fotograf på seminariet.

Sofia Jernström, verksamhetskoordinator på Steg för Steg, föreningen för och med personer med intellektuell funktionsnedsättning. Jobbar även som frilansfotograf.

Back to top of page