fbpx
Event datejun 2023

INSTÄLLT: SAMS sommardag 2023

Event date8.6.2023
Event time11:00 - 18:00
Event locationSolo Sokos Hotel Torni Tampere

Tyvärr har vi bestämt oss för att ställa in SAMS sommardagar på grund av brist på finansiering. Vi hoppas kunna ordna evenemanget igen nästa år. Alla deltagare som anmält sig har meddelats per mejl.

Välkommen på SAMS sommardag torsdagen den 8 juni 2023 i Tammerfors på Solo Sokos Hotel Torni Tampere!

SAMS sommardagar är en branschkonferens för svenskspråkiga organisationer och föreningar inom social- och hälsovårdsområdet. Årets tema är digitaliseringen och social- och hälsovårdsområdets framtid.

Digitaliseringen medför nya innovationer och effektivare arbetssätt, men kräver samtidigt att vi måste vara öppna för ändringen. SAMS sommardag erbjuder en rad olika intressanta och inspirerande synvinklar på digitaliseringen blandat med mer avslappnande inslag.

Anmäl dig via den här länken.

Program

11.00 Anmälan & lunch
12.00 Seminarium

Välkomsthälsning
moderator

Framtiden och digitaliseringen
Niko Herlin, futurist

Niko Herlin är en passionerad futurist, företagskonsult och företagare. Han är speciellt intresserad av framtidens arbete, ledarskap och utbildning samt teknologiska innovationer. Han är en evig optimist som gillar att provocera etablerade tankegångar men alltid med en glimt i ögat.

Digital delaktighet i en modern värld
Linda Mannila, samhällsentreprenör

Linda är samhällsentreprenör, stolt geek och tvåbarnsmamma. Hon brinner för utbildnings-, inklusions- och jämlikhetsfrågor i det digitaliserade samhället och spenderar stora delar av sin tid med att föreläsa, driva projekt och fundera på frågor kring samhällsutveckling, framtid och hur tekniska framsteg påverkar och formar oss och våra organisationer. Hennes bakgrund finns inom datavetenskap, pedagogik och ekonomi, och hon har lång erfarenhet av utbildning, forskning och projektledning vid olika instanser.

13.30 Pausgympa

Ett jämlikare samhälle med hjälp av digitaliseringen
Marianna Österlund, tillgänglighetsexpert vid Selko Digital

Marianna brinner för jämlika digitala tjänster för alla användare och kämpar dagligen för att nå det. I sin föreläsning berättar hon om digitaliseringen inom hälsovården, både med hänsyn till friheten men även till ansvaret som den medför. Digitaliseringen kan vara en av de starkaste drivkrafterna för ett jämlikare och mer delaktigt samhälle – men bara om vi tillåter det.

Digitalt är normalt – Framtidens vård och omsorg med människan i fokus
Linda Nyholm, docent och äldre universitetslektor i vårdvetenskap vid Åbo Akademi

Lindas främsta kompetensområden är Caring Science och välfärdsteknologi. Hennes forskningsintressen inkluderar bland annat vårdandets etik, digital transformation inom social- och hälsovård, samskapande processer, design, implementering och utvärdering av innovativa lösningar för hälsa och välbefinnande.

15.15 Kaffepaus
16.00-18.00 Paralellprogram

Program 1: Guidning på Muminmuseet – Hemuler och filifjonkor ibland oss

Under guidningen bekantar vi oss med muminkaraktärerna på ett humoristiskt sätt, och så kan vi kanske också hitta hemulen som älskar regler och tabeller i just er grupp, eller det känsliga Mumintrollet som kommer bra överens med alla. Den påhittiga, stabila och pålitliga Muminmamman kan å sin sida bära gruppen genom svåra utmaningar. Efter guidningen känner du kanske igen en bekant muminkaraktär i dig själv och människorna omkring dig.

Guidningen ordnas på Muminmuseet i Tammerforshuset (Yliopistonkatu 55) c. 5 minuters promenad från hotellet. SAMS personal leder gruppen till och från museet. Start från hotellet c. kl. 16. Museet är tillgängligt. 

Program 2: Blomworkshop

På workshopen får deltagarna pröva på att laga vackra blomkransar. Enligt forskning bidrar de färggranna och väldoftande blommorna till positiva känslor och välmående både på kort och långt sikt. Workshopen ordnas på hotellet. Utrymmet är tillgängligt.

Program 3: Guidad loppisrunda

På loppisrundan besöks några av Tammerfors bästa lopptorg till fots. Under rundan hinner du även se några av stadens många sevärdheter. Rundan kan anpassas enligt deltagarnas önskemål och behov. Start från hotellet c. kl. 16.

Program 4: Bastubad i Basturestaurang Kuuma

Tammerfors är världens bastuhuvudstad! I Tammerfors finns det över 50 allmänna bastun. Den finländska bastukulturen är med på UNESCOs lista på kulturarv. Bada bastu och ta ett dopp i Pyhäjärvi! 

Bastubadet ordnas på Saunaravintola Kuuma (Laukontori 21) c. 15 minuters promenad från hotellet. SAMS personal leder gruppen till och från Kuuma. Start från hotellet c. kl. 16. Ta med dig handduk och baddräkt eller hyr på stället. Bastun är inte tillgänglig.

Arrangören förbehåller sig rätten till ändringar.

Anmälan

Anmäl dig via den här länken.

Det finns ett begränsat antal platser. Anmälan är bindande. Ifall du får förhinder, vänligen avboka ditt deltagande. Deltagare som inte avbokat sitt deltagande vid förhinder faktureras 60 euro.

Ifall evenemanget är fullbokat, kan du anmäla dig till kölistan. Om någon avbokar sitt deltagande, fylls platserna från kölistan i anmälningsordning. 

Pris

Deltagandet i konferensen är avgiftsfritt. I konferensen ingår programmet med tillhörande måltider. Resor bekostas själv.

Om du önskar övernatta på hotellet, kan du boka ett rum för 8-9.6 med koden SAMS2023 till specialpriset:

  • Enkelrum Solo 155€ / natt
  • Dubbelrum Solo 175€ / natt

Rumsbokningarna sker direkt via hotellet senast 11.5 per telefon (+358 300 870 000), e-post (sokos.hotels@sok.fi) eller via nätet (www.sokoshotels.fi).

Tillgänglighet

Konferensutrymmen är tillgängliga. Information om tillgängligheten på de olika parallellprogrammen finns i programbeskrivningarna under. Meddela om övriga specialbehov i samband med anmälan.

Ankomst

Solo Sokos Hotel Torni ligger i Tammerfors centrum bredvid tågstationen. Adressen till hotellet är Ratapihankatu 43, 33100 Tammerfors.

Bredvid hotellet finns ett avgiftsbelagt parkeringshus och på hotellets bakgård finns avgiftbelagd utomhusparkering. Läs mera om parkeringen här.

Frågor?

Vid frågor eller funderingar, vänligen kontakta koordinatorn Maj Ilola per mejl eller telefon.

Phone number050 472 9493

Veikkaus logo.

Back to top of page