fbpx
Event datejun 2022

SAMS sommardagar 2022

Event date7.6.2022 - 8.6.2022
Event time12:00 - 13:30
Event locationOriginal Sokos Hotel Ilves, Tammerfors

SAMS sommardagar ordnas åter igen efter två års paus den 7-8 juni 2022 i Tammerfors, denna gång på Original Sokos Hotel Ilves!

SAMS sommardagar är en branschkonferens för svenskspråkiga organisationer och föreningar inom social- och hälsovårdsområdet.

Efter dryga två år av pandemi är det dags att blicka framåt. Om vi har klarat oss genom det här kan vi göra vad som helst! Temat för sommardagarna är gemenskap, samarbete och inspiration. Vi får höra inspirerande och rörande berättelser samt samarbeta och inspireras i samband av olika workshops och aktiviteter.

Program

Tisdagen 7.6

12:00 Anmälan
12:30 Lunch
13:30 Seminarium
Välkomsthälsning, presentation av deltagare, ordbrukaren Kaj Kunnas, journalisten Christa Mickelsson
15:30 Kaffepaus
16:00 Parallellprogram 1
18:00 Bubbel och mingel
19:00 Middag
21:00 Dans och livemusik med The Gators

Onsdagen 8.6

06:30-10:00 Frukost
09:00 Parallellprogram 2
11:00 Seminarium
Mångfaldsexperten Malin Gustavsson, världens bästa hjärnskadepatient Robson Lindberg, avslutning
12:30 Lunch
13:30 Hemfärd

Arrangören förbehåller sig rätten till ändringar. Vi följer aktuella restriktioner och rekommendationer angående coronapandemin.

Pris

Deltagandet i konferensen är avgiftsfritt. I konferensen ingår programmet med tillhörande måltider och övernattning i dubbelrum. Resor bekostas själv. Om du önskar övernatta i enkelrum tillkommer en avgift på 50 euro som betalas på hotellet.

Anmälan

Anmäl dig via den här länken.

Det finns ett begränsat antal platser. Anmälan är bindande. Ifall du får förhinder, vänligen avboka ditt deltagande. Deltagare som inte avbokat sitt deltagande vid förhinder faktureras 50 euro.

Tillgänglighet

Konferensutrymmen är tillgängliga. I seminarieutrymmet finns en indutkionsslinga och seminarieprogrammet skrivtolkas. Information om tillgängligheten på de olika parallellprogrammen finns i programbeskrivningarna under. Meddela om övriga specialbehov i samband med anmälan.

Parallellprogram

I samband med anmälan väljer du vilka parallellprogram du är intresserad av att delta i. Antalet deltagare i varje programpunkt är begränsat och vi kan inte garantera att alla får delta i det program de valt som första önskemål.

Parallellprogram 1

Program 1: Guidad rundvandring i Tammerfors centrum

Rundvandringen börjar och slutar vid hotellet. Guiden leder gruppen genom Tammerfors centrum och berättar samtidigt om stadens historia, sevärdheter och kultur.

Rundturen är tillgänglig. Meddela om övriga specialbehov i samband med anmälan.

Program 2: Guidad busstur i Tammerfors närområden

Bussturen börjar och slutar vid hotellet. På den guidade bussturen berättar guiden om Tammerfors historia, sevärdheter och kultur. På bussturen besöks Tammerforshuset, som är Nordens största kultur- och kongresscenter. Där finns också världens enda Muminmuseum. Vi får även ta en titt in i Stora salen.

Bussturen är tillgänglig och det finns rullstolsplatser i bussen. Guidningen skrivtolkas. Meddela om övriga specialbehov i samband med anmälan.

Program 3: Bastubad i Bastuhuvudstad

Tammerfors är världens bastuhuvudstad! I Tammerfors finns det över 50 allmänna bastun. Den finländska bastukulturen är med på UNESCOs lista på kulturarv. Bada bastu och ta ett dopp i Pyhäjärvi!

Bastubadet ordnas på Saunaravintola Kuuma (Laukontori 21) c. 5 minuters promenad från hotellet. SAMS personal leder gruppen till och från Kuuma. Start från hotellet c. kl. 16.

Det finns en möjlighet att bada bastu i en tillgänglig bastu och simma i simbassäng med en hiss.

Parallellprogram 2

Program 1: Yinyoga på Om Yoga-skolan (kl. 9-10)

Yinyoga baserar sig på den kinesiska medicinen och är en lugnande och balanserande övning med långvariga (flera minuter) asanas (positioner och övningar i yoga) för att påverka bindväven och ligamenten djupare in i musklerna. Yinyoga handlar mer om att överlämna sig till en asana än att ”göra”. Klassen passar även för nybörjare.

Om Yoga-skolan ligger på Varastokatu 3B, cirka 10 minuters promenad från hotellet. SAMS personal leder gruppen till och från yogan. Start från hotellet c. 8.40. Efter yogatimmen finns det tid för att ta sig tillbaka till hotellet och fräsha upp sig antingen på sitt eget hotellrum eller vid yogaskolan.

Huvudingången till yogaskolan är inte tillgänglig, men det finns en bakre ingång med hissar. På yogaskolan finns det omklädningsrum med duschar. 

Program 2: Workshops om kommunikation och ledarskap med medie- och kommunikationsföretagare Jens Berg

Ledarskap är i dag synonymt med kommunikation. Men hur lyckas man med konststycket att å ena sidan kommunicera tydligt och att å andra sidan ge stort utrymme åt medarbetarna? I den här workshopen avslöjar Jens Berg varför samma kommunikationsmodell har lyckats på ett ställe men misslyckats på ett annat ställe för honom. I workshopen övar vi också konsten att leda via frågor.

Workshopen ordnas på MOW Supernova (Ratinanranta 1) c. 4 minuters promenad från hotellet. SAMS personal leder gruppen till och från workshopen. Start från hotellet c. 8.50. Utrymmen är tillgängliga. Meddela om övriga specialbehov i samband med anmälan.

Program 3: Workshop Nya aktiviteter i verksamheten – vi inspireras av varandra och andra med mångfaldsexperten Malin Gustavsson

Tack vare olika föreningars olikheter ser också aktiviteterna olika ut. Alltför sällan ges vi möjlighet att i lugn och ro reflektera över våra aktiviteter tillsammans med andra, varför de är mer eller mindre populära, hur vi lyckas engagera medlemmarna eller hur vi skapar nytändning i styrelsearbetet. Denna workshop erbjuder deltagarna att både dela med sig av tips på olika aktiviteter i föreningen samt låter sig inspireras av andra.

Mångfaldsexperten Malin Gustavsson faciliterar denna workshop och delar med sig och andras akivitetstips för att skapa en mer inkluderande verksamhet. Tipsen berörbåde medlemsrekrytering, medlemsaktiviteter och styrelsearbetet.

Workshopen ordnas på hotellet och skrivtolkas. Utrymmet är tillgängligt och det finns induktionsslinga. Meddela om övriga specialbehov i samband med anmälan.

Pop-up rådgivning

SAMS jurister Elias Vartio och Marica Nordman kommer att erbjuda avgiftsfri juridisk rådgivning på SAMS sommardagar 7.6 kl. 12-13.30 och 8.6 kl. 12.30-12.30. Boka tid hos juristerna genom att skicka mejl till radgivning@samsnet.fi eller på plats i samband med anmälan.

Juristerna ger råd om funktionshinderfrågor. Juristerna ger råd till personer med funktionsnedsättning och deras närstående samt till dem som stöter på dessa frågor i sitt arbete; till exempel organisationsanställda, tjänstemän, vårdpersonal och förtroendevalda.

Ankomst

Original Sokos Hotel Ilves ligger i Tammerfors centrum cirka 5 minuters promenad från tågstation. Adressen till hotellet är Hatanpään Valtatie 1, 33100 Tammerfors. Hotellet har ett avgiftsbelagt parkeringsgarage.

Frågor?

Vid övriga frågor eller funderingar vänligen kontakta koordinatorn Maj Ilola per mejl eller telefon (maj.ilola@samsnet.fi, 050 472 9493).

Back to top of page