fbpx
Event datejul 2021

Svenska Hörnan på Helsingfors Pride

Event date2.7.2021
Event time10:00 - 20:00
Event locationLuckan Helsingfors & Online

För andra gången erbjuder Svenska hörnan en hel dag med program under Helsingfors Pride både på Luckan och online.

Det finns ett begränsat antal platser på Luckan Helsingfors på grund av coronarestriktionerna. Om du vill delta på plats, vänligen anmäl dig via följande länk: https://www.lyyti.in/svenska_hornan

Du kan dyka upp även utan förhandsanmälan, men de som har anmält sig har förtur. Meddela gärna vid ankomst om du inte vill synas i livesändningen så tas detta i beaktande vid placering av besökarna.

Svenska Hörnan följer myndigheternas rekommendationer om hygien, säkerhetsavstånd och användning av munskydd.

Välkomna!

PROGRAM

MADAME DICKLDOO LÄSER SAGOR
Kl. 10.00 – 11.00
Den färggranna Madame Dickldoo alias Pelle Heikkilä gästar Luckan och läser en dramatiserad saga för våra yngsta besökare och deras vänner.
På plats och online.
Föranmälan behövs för att delta på plats.

PREMIÄRVISNING AV KORTFILMEN QUEER STADSVANDRING I HELSINGFORS
Kl. 12.00 – 12.30
Queer stadsvandring i Helsingfors Fem finlandssvenskar berättar om sina favoritplatser i Helsingfors. En kortfilm om platser, personer och passion. Filmen premiärvisas under Svenska Hörnans Prideprogram. Den kommer sedan att finnas tillgänglig på Youtube.
På plats och online.
Föranmälan behövs för att delta på plats.

RÄTT ATT VARA- HUR SER TRANSPERSONERS VARDAG UT I FINLAND JUST NU?
Kl. 15.00 – 16.00
Regeringen Marin lovade att den skulle reformera translagen under regeringsperioden. Trots det rådde det ett missnöje bland transaktiva och transpersoner kring vad lagen skulle innehålla och dess tidtabell. Ett medborgarinitiativ om en ny translag samlade på några dygn ihop tillräckligt med underskrifter för att tas upp till behandling i riksdagen. Vad är det som är på gång och hur ser transrättigheterna ut i Finland i dag? En diskussion mellan Alex Oksanen, Ted Urho och Elliot Lundegård. Samtalet modereras av Olivia Hellsten.
På plats och online.
Föranmälan behövs för att delta på plats.

FÅR JAG VARA KÅT?
Kl. 16.30 – 17.30
Den heliga modern, för gammal för sex, funkis utan sexualitet – eller hur ser normerna kring lust och erotik ut? Paneldiskussion om sex i olika lägen under livet, hur vi kan bejaka allas sexualitet och bredda normerna så fler kan känna sig sedda och fria att njuta av sex. Diskussionen leds av sexualterapeut Kajsa Heselius.
På plats och online.
Föranmälan behövs för att delta på plats.

BURLESQUE-SHOW
Kl. 18.30 – 20.00
Ensemblens medlemmar består av både pionjärer på området som varit med om att utveckla konstformen i Finland ända från början, samt av nyare innovatörer. De har uppträtt på både stora estrader samt i små källarbarer (och på en och annan ladugårdsvind också) runt om i Finland, Europa och USA.
På plats och online.
Föranmälan behövs för att delta på plats.

Svenska hörnan är ett samarbete mellan finlandssvenska organisationer som arbetar för HBTQIA-personers rättigheter och består av: Barnavårdsföreningen, Finlands Svenska Skolungdomsförbund, Folkhälsan, FDUV, Krisjouren för unga, Luckan, Regnbågsankan, SAMS – Samarbetsförbundet kring funktionshinder och Steg för Steg.

Back to top of page