fbpx

Seminarium 14.2.2014

| Uppdaterad
Seminarium 14.2.2014 featured image

Vems teater?

Tillgänglighet som konstnärlig strategi för scenkonsten

Seminarium fredagen den 14 februari 2014

Kulturarenan Gloria, Lilla Robertsgatan 12, Helsingfors

Det finns en önskan om en konstnärligt högklassig teater, en teater av stor betydelse för sitt samhälle, en teater som är relevant för sin publik. Men vad kräver det av oss som jobbar med teater? Har vi förmågan att tänka utanför oss själva? För vem görs teater, vem är det som gör den och vems perspektiv är det som lyfts fram? Vad är tillgänglighet och vad har det med konstnärlig kvalitet att göra?

Under seminariet Vems teater? sätter vi fokus på det konstnärliga arbetet, på de aktiva scenkonstnärerna och på publiken.

 

Seminariedagen avslutas med föreställningen Den Brinnande Vargen – en soaré med DuvTeatern.

För vem?

Seminariet riktar sig till alla som jobbar med teater och till alla som är intresserade av teaterns utveckling.

Vad kostar det?

Seminariet är gratis. Seminariedeltagarna får köpa rabatterad biljett (10€) till DuvTeaterns föreställning Den Brinnande Vargen (14.2 kl.18 på Klockrike Diana) i samband med anmälan.

Anmälan

Anmäl dig här

Arrangör: Nätverket för tillgänglighet på teatern (DuvTeatern, Kultur för alla, SAMS, Klockriketeatern, LUST, Arcada, Teater Viirus, Svenska Teaterns publikarbete, DUV i Mellersta Nyland r.f. m.fl) samt Helsingfors kulturcentral

Tillgänglighet

Gloria är ett tillgängligt utrymme. I utrymmet finns en induktionsslinga. Seminariets huvudspråk är svenska, men även finska och engelska används. Seminariet tolkas till finskt teckenspråk. För med information om tillgänglighet kontakta Sanna Huldén: duvteatern@gmail.com

En tillgänglig teater förutsätter en normkritisk medvetenhet om samhället och konsten. På en tillgänglig teater har alla lika möjligheter att delta i verksamheten, både som publik och personal.

Mer info och program: www.duvteatern.fi/vemsteater

Back to top of page