fbpx

SOTE-snack på socialförbundets kongress i Åbo

| Uppdaterad

Finlands Svenska Socialförbund rf:s kongress 13-14.4.2015 i Åbo

SAMS deltog i Finlands Svenska Socialförbundets kongress i  ett soligt och vårigt Åbo 13-14 april. Kongressen hölls på Hotell Hamburger Börs mitt i Åbo centrum.

I en välfylld sal fick deltagarna både bli klokare och inspirerade under dagarna två.

Från SAMS deltog informatör Henrika Juslin, juridisk ombud Ulrika Krook som också föreläste på seminariet och styrelsemedlem Monica Björkell-Ruhl som också föreläste.

På kongressen var SOTE-reformen ett genomgående tema och diskussionsämne. På kongressen talade bland annat Kårkullas  direktör Märta Marjamäki.

Efter lunch under den första kongressdagen var det dags för en livlig paneldebatt under ledning av Ulla-Maj Wideroos. Temat var hur den svenska vården ska tryggas i SOTE-reformen med tanke på olikheterna i Svenskfinland. I panelen belystes många olika aspekter av vården. I panelen deltog kommundirektör Tom Simola, Kimitoöns kommun, Förbundsdirektör Viveca Hagmark, Folkhälsans förbund och direktör Göran Honga, Vasa sjukvårdsdistrikt.

Dagen avslutades med en inspirerande föreläsning med pastor Hilkka Olkinuora. Olkinuoras berättelse tog avstamp i den välbekanta tavlan med två pojkar som bär på en skadad ängel. Föreläsningen var både tankeväckande och inspirerande, ett bra avslut på dagen.

På kvällen var det dags för middag med akrobatisk underhållning och utdelning av årets ros, som delades ut av Anna-Lena Karlsson Finne till Ulla-Maj Wideroos.


Årets Ros delades ut
Back to top of page