fbpx

Må bra-dag i Österbotten och Nyland

| Uppdaterad
Må bra-dag i Österbotten och Nyland featured image

 

En lördag i slutet av september var det dags för SAMS vänner i Österbotten att delta i en fartfylld Må-bra-dag på Norrvalla kurs- och lägercenter i Vörå. 

Ett härligt gäng med ivriga SAMS vänner samlades på morgonen utanför stadshuset i Vasa där vi hoppade på vår specialbeställda buss till Vörå. Solen lyste och det var en underbart frisk dag, humöret var på topp. Alla var ivriga att få delta i olika aktiviteter under Må-bra-dagen.  

SAMS vänner väntar på att få gå in i bussen

Då vi väl kom fram hälsades vi välkomna av Victor Ohlis som arbetar på Norrvalla. Vi fick information om hur dagen såg ut. Man kunde bland annat testa på följande aktiviteter: 

Käpphästtävling
Naturbingo och höstens bild
Naturpyssel
Skogschilla i hängmattor
Småkrypssafari
Jättesåpbubblor
Stövelkastning
Testa vad du kan om trafiksäkerhet
Wasa Teater i idrottshallen – Pop up
Minigolf
Bekanta dig med Frivilliga Brandkåren
Rullstolsbana 

Alla fick testa på aktiviteterna i egen takt. Då man anmälde sig fick man ett kort och vid varje utförd aktivitet fick man en stämpel på kortet. Den som deltagit i tio aktiviteter var med om en utlottning av fina priser. I vårt gäng vanns flera priser och det ledde såklart till glada hejarop i bussen på väg hem. Rullstolsbanan, som ordnades i samarbete med erfarenhetsexpert Stina Österbro – MaskrosStina, var populär och testades av liten som stor.  

Jättesåpbubblor var en omtyckt aktivitet bland både yngre och äldre deltagare.   

Koordinatorn för SAMS vänverksamhet prövar blåsa jättesåpbubblor

En viktig stund under må-bra-dagen var lunchen då alla fick samlas för att diskutera vad man varit med om. Energi behövdes för att fortsätta aktiviteterna.   

Rullstolsbanan var populär

Må-bra-dagen avslutades med kaffe och gott bakverk innan vi styrde kosan hemåt igen. ”Det här gör vi om” utbrast deltagarna innan vi for hem. ”Det var avslappnande” sade en annan deltagare. 

Ett stort och varmt TACK till de som var med!  

Stövelkastning

Må-bra-dagen ordnades i samarbete med Finlandssvenska idrott, Folkhälsan, Natur och miljö samt MaskrosStina

 


 

Den 5:e oktober bar det av mot Noux för SAMS vänner i Nyland för att tillsammans njuta av en fantastiskt fin höstdag vid ett 1800-tals torp! 

SAMS vänner under må-bra dagen

Under dagen fick vi delta i olika övningar, spel, samarbetslekar och en naturfrågesport under ledning av två fantastiska vildmarksguider! Vi fick även tillsammans avnjuta god mat i den sköna höstsolen.   

Samarbetsövning på gång

Vildmarksguiden Henrik hade lagat en otroligt omtyckt pumpasoppa och efter soppan fick vi också äta riktigt traditionsenlig ”utedags-grillkorv”. Till efterrätt ville vildmarksguide Henrik bjuda på ”Äppelgott” åt oss, något som han själv förknippade starkt till sina egna utflykter.  

Pumpasoppan uppskattades stort

Tack alla SAMS vänner som deltog och gjorde dessa Må bra-dagar till så fina som de blev!  

 

Det kom flera förfrågningar på receptet till pumpasoppan så Henrik skickade den åt oss som vi nu kan dela oss med av så att alla får laga den igen!   

 

Back to top of page