fbpx

FUNK. fick hedersomnämnande!

FUNK. fick hedersomnämnande! featured image

Under Helsingfors bokmässans första dag delade förbundsarenan ut priset Årets tidsskrift. Priset är instiftat för att uppmärksamma de finlandssvenska tidsskrifterna, och det delades i år ut för första gången och kriterierna för priset är att den mottagande tidskriften ”utmärkt sig som en engagerande och förenande kraft inom civilsamhället eller en tidskrift som förnyat sig och hittat nya läsare. Speciell vikt läggs vid ett utåtriktat tilltal och gränsöverskridande engagemang”.

Utöver huvudpriset delades också hederspriset Årets finalist ut till två tidskrifter, varav SAMS egen FUNK. var en av pristagarna. Motiveringen löd såhär:

FUNK. – Funktionsrätt i samarbte: Inga frågor är för små eller svåra för att behandlas och belysas – med skicklighet, engagemang och blick för läsarens förmåga att tänka själv.

Priset mottogs av FUNK.s chefredaktör Mikaela Remes.

⁃ Det känns jättefint att bli uppmärksammad och att juryn tyckte att en publikation om funktionsrättsfrågor är värd att belönas, säger Mikaela, och fortsätter: Det tyder på att vi lyckats öppna upp nya perspektiv för en publik som är större än vår primära målgrupp och göra det på ett visuellt tilltalande sätt. I en tid där finansieringen och hela tredje sektorns framtid är oviss ger finalistpriset arbetsglädje och ett glimt av hopp inför framtiden.

Huvudpriset Årets tidskrift gick till Ny tid, och det andra hederspriset Årets finalist gick till Finlands natur. SAMS gratulerar pristagarna!

Back to top of page