fbpx

Ta mobbning på allvar

| Uppdaterad

Den här veckan lyfter Svenska Yle upp mobbning ur olika synvinklar genom att publicera många olika personers mobbningsberättelser. Mobbning är något som kanske främst förknippas med skoltiden men det sker också mobbning bland vuxna på till exempel arbetsplatser.

Ett återkommande tema i berättelserna är att ingen tog mobbningsoffren på allvar. Det här gäller både skolmobbning och arbetsplatsmobbning. Den som blir mobbad kanske tror att det är dens eget fel att mobbningen sker. Det verkar också som att mobbningsoffret ofta får skulden för mobbningen på arbetsplatser.

Mobbning kan lämna djupa spår i både den som blir mobbad och den som mobbar. Mobbning kan på sikt leda till bland annat psykisk ohälsa. Mobbning är ett av många samtalsämnen som sällan tas upp men som är viktigt.

Ta mobbning på allvar oberoende av om det gäller barn eller vuxna. Det kan göra stor skillnad i längden.

Svenska Yle uppmanar alla som vill att berätta sin berättelse om mobbning. Här kan du göra det.

Back to top of page