fbpx

Svenskt samarbete kring Helsinki Pride

| Uppdaterad

Svenskt samarbete kring Helsinki Pride!

 

test

test2

I år har flera svenskspråkiga organisationer en gemensam samlingspunkt före och efter Prideparaden lördagen den 2.7.2016. Man kan gå paraden med oss och samlas i vårt tält på Medborgarplatsen under parkfesten efteråt.  Vi ordnar också ett gemensamt Pride after work-mingel fredagen den 1.6.2016

Svenska hörnan-tältet och after work-minglet är ett nytt samarbete mellan organisationerna Folkhälsan, Regnbågsankan r.f., Luckan, Kyrkans central för det svenska arbetet (KCSA), Samarbetsförbundet kring funktionshinder – SAMS och Finlands Svenska Skolungdomsförbund (FSS).

 

“Starkare tillsammans”

– Vi vill ordna gemensamma träffpunkter för svensktalande under Helsinki Pride. Det har inte funnits på samma sätt förr så de svensktalande har drunknat i mängden. Folkhälsan är glada över att få delta i det inkluderande arbetet i samarbete med andra organisationer, säger Suss Åhman, sakkunnig i sexuell hälsa på Folkhälsan.

– Ett samhälle mår inte bättre än den mest utsatta minoriteten. Vi på Regnbågsankan r.f. är glada över att vi har andra organisationers stöd. Vi är starkare tillsammans, säger Regnbågsankans verksamhetskoordinator Tobias Larsson.

Var och när?

After work-minglet hålls på Luckans Veranda (Georgsgatan 31 med ingång från Georgsgatans sida) den 1.7 klockan 17-21. Vi bjuder på dryck och lite tilltugg. Kl. 19 uppträder Bill Kara & Mississippi Five.

 

Före paraden den 2.7 samlas vi på Senatstorget kl. 12 (exakt samlingsplats meddelas senare). Du kan paradera med någon av de svenska organisationerna som går strax efter varandra i Pridetåget. Alla HBTQ-personer och personer som vill visa sitt stöd oberoende modersmål är välkomna!

 

Kontaktuppgifter

Suss Åhman, sakkunnig i sexuell hälsa, Folkhälsans förbund
050 3264807, suss.ahman@folkhalsan.fi

Tobias Larsson, vikarierande verksamhetskoordinator, Regnbågsankan r.f.

044 297 5476, regnbagsankan@regnbagsankan.fi

 

Sara Åström, sakkunnig inom ungdomsarbete, KCSA

050 5591 666, sara.astrom@evl.fi

 

Johanna Sandberg, projektledare, SAMS

050 590 1472, johanna.sandberg@samsnet.fi

 

Nicolas Kujala, förbundsordförande, FSS

044 277 8669, nicholas.kujala@skolungdom.fi

 

Oscar Ohlis, verksamhetsledare, Luckans UngInfo

telefon 050 345 8973, riks@unginfo.fi

Back to top of page