fbpx

Anna Caldén ny ordförande för SAMS

| Uppdaterad

SAMS – Samarbetsförbundet kring funktionshinders har valt nykarlebybon Anna Caldén till ny ordförande.

Caldén är för tillfället ordförande för Finlands svenska handikappförbund. Hon är i slutskedet av sina studier i ämnet socialpolitik vid Åbo Akademi i Vasa och har länge varit aktiv inom handikappolitiken i Österbotten, bland annat som ordförande för Nykarlebys handikappråd.

”Det känns fantastiskt bra, jag är glad och stolt över att vara SAMS nya ordförande!” säger Caldén.  ”Jag ser fram emot att arbeta med de frågor som jag alltid brunnit för och som ligger mig varmt om hjärtat. Jag ser fram emot att arbeta med såväl nya som gamla medarbetare. SAMS viktigaste uppgift är att vara en röst för personer med funktionsnedsättning inom den svenskspråkiga befolkningen i Finland. SAMS har även en viktig roll i att arbeta för att skapa förutsättningar för delaktighet på lika villkor.”

Pressmeddelande 22.11.2016

Back to top of page