fbpx

Fint startår med nya stödpersoner i Österbotten

| Uppdaterad

Mycket har hänt sedan stödpersonsverksamheten ”Fyra betydelsefulla timmar” startade i Österbotten i somras. Vi flyttade in i ett kontor på Rådhusgatan 23 i Vasa och verksamheten har kommit igång i närområdet. Mindre arbetsgrupper har startat för att diskutera behov som finns, bl.a. en för Jakobstadstrakten som startade igår. I Sydösterbotten hålls ett första arbetsgruppsmöte 26 januari. Nya stödpersoner har anmält sig och kommit igång och 15 nya stödpersonspar har matchats ihop i Vasa med omnejd.

Ida, Victoria och Maren deltog i temakvällen för stödpersoner som ordnades i samarbete med Psykosociala förbundet.

”Fyra betydelsefulla timmar” har erbjudit nya intresserade av att bli stödpersoner och redan aktiva stödpersoner temakvällar i samarbete med SAMS fem medlemsförbund. Kvällarna har ordnats i Folkhälsankvarteret i Vasa en gång i månaden, och den sista i en serie av fem ordnas ons 20.12.17 i med Finlands svenska handikappförbund. Under nästa år är tanken att temautbildning ska kunna ordnas på fler håll i Österbotten och en fritidsgrupp med aktiviteter för stödpersonspar startar. Utbildningskvällarna ordnas som ett tack och kan ge kunskap som kan vara till nytta i bl.a. stödpersonsuppdraget. Syftet med stödpersonsverksamheten är att främja delaktighet och en aktiv fritid för personer med funktionsnedsättning. Fler stödpersoner behövs i olika åldrar. ”Fyra betydelsefulla timmar” får förfrågningar och önskemål om stödpersoner på många olika orter och för olika typer av uppdrag och fler frivilliga behövs för att vi ska kunna matcha behovet. Vi söker nya stödpersoner och man kan ansluta sig genom en intresseanmälan året runt.

Erfarenhetsexpert Stina Österbro höll föredrag på Temakväll för stödpersoner i Vasa i november 2017.

 

Stödpersonsverksamheten 4BT firar att vi får avsluta ett fint startår för verksamheten i Österbotten med julfestmiddag på Bock´s corner inkommande fredag! Vid julfesten samlas 4BTs frivilliga stödpersoner och personer med olika funktionsvariationer.

 

Intresserad av att vara med?
Fyll i din intresseanmälan via webben på adressen www.samsnet.fi/4bt/

 

 

 

 

Back to top of page