fbpx
| Uppdaterad

Hej alla 4btare!                                                                                          Nyhetsbrev  April 2016

Tiden rusar iväg och våren är äntligen här. Inom 4BT har vi också en aktiv vår att se fram emot. Samarbetet mellan Prakticum närvårdarstuderanden i Helsingfors och Borgå fortsätter. I Helsingfors är grupperna färdiga medan det i Borgå ännu om några veckor startar en grupp med vuxenstuderanden som skall fungera som stödpersoner som en del av sina studier. Under våren har vi haft samarbetsmöten kring fortsatt samarbete och lite nya koncept inför hösten. Att få fungera som stödperson och göra ”roliga saker” med de som behöver stödperson har visat sej vara en fin inkörsport innan dessa studeranden gör sin praktik som närvårdare på olika enheter.

Vi startade i början av året ett samarbete med Psykosociala förbundet (FSPC) och föreningen Sympati som handlade om motion i grupp en gång per månad och stödpersons träffar på tumis, med fokus på motion däremellan. Detta samarbete har vi nu också öppnat upp för andra stödpersonspar inom 4BT. Det betyder att följande motionsträff blir den 12.4 kl. 17-18.30. Då går vi på promenad och startar från G18, Georgsgatan 18. Ta gärna stavar med. Vi tar en  promenerad och går sedan på kaffe till café Carusel, Havshamnsgatan 10. Härifrån åker vi sedan hemåt på egen hand. Vi önskar din anmälan senast 8.4.

Vårjippo blir det igen på Vegahuset. Denna gång den 11.5 kl. 16-18. Kom med och rör på dej och ta del av vår lekfulla stadsorientering samt olika workshoppar (pyssel, högläsning, musik mm.) på Vegahuset. Föreningen Steg för steg håller våffelförsäljning. Det här är ett så kallat drop in evenemang som du kan komma till när det passar dej och går då du anser dej vara färdig! Evenemanget är en del av kampanjen för frivilligorganisationer ”Liikuta minua”. Förutom SAMS 4BT är Psykosociala förbundet, FDUV och föreningen Steg för steg med.

Dagen innan d v s den 10.5 kl. 13-15.30 ordnar nätverket Frivilligt på svenska ett seminarium ”Frivillig verksamhet – Vart är vi på väg?” Under seminariet får vi bland annat höra Niklas Wlhelmsson, specialplanerare från justitieministeriet och Tanja Jänicke från Yhteismaa. Tillfället riktar sej till organisationer samt övriga intresserade. Värd för tillfället är riksdagsledamot Mikaela Nylander. Seminariet hålls på riksdagens Infocentrum, Lilla parlamentet, Arkadiagatan 3. Mera information om anmälningar kommer inom kort!

4BT är också med i år i Världen i Byn tillsammans med Steg för steg. Evenemanget ordnas årligen i Kaisaniemiparken. I år är datumet 28-29.5. Lördag har vi bord i det stora tältet mellan kl. 11-20 och söndag kl. 11-18. Anmäl intresse till mej om ni vill stå någon timme vid bordet. Det här är ett jättetrevligt evenemang att besöka tillsammans med den man stöder förutsatt att man gillar mycket människor, god etnisk mat samt musik från olika delar av världen. 🙂

Tisdagen den 31.5 kl. 17.30-19 blir det träff för stödpersoner på Vegahuset! Vi tar en skål för den kommande sommaren och er fina insats som stödpersoner 🙂 Anmäl dej senast den 27.5.

Följ också med oss på Facebook ”Fyra Betydelsefulla Timmar” där vi informerar om våra egna evenemang och delar av våra samarbetspartners intressanta tillfällen.

 

Vårhälsningar

Sonja

4BT_SfS_vårjippo_9

Back to top of page