fbpx

Högskolepraktikant på SAMS

| Uppdaterad

KM-praktik

Karl-Mikael Grimm gör just nu sin praktik hos SAMS.

Vad kommer din praktik att röra sig runt?

För tillfället jobbar jag med en kartläggning av behovet för stödpersonsverksamheter i Österbotten. Det går ut på att göra estimat av ungefär hur många personer i Österbotten som har en funktionsnedsättning. Dessutom kollar jag vilka stödpersonsverksamheter som redan finns i Österbotten, och hur kommunerna ersätter stödpersoner för utgifter knutna till stödpersonsverksamheten.

Jag ser fram emot att kunna använda en stor del av min tid med att arbeta med frågor som intresserat mig länge (funktionshinder och samhället). Då man jobbar kring ett tema heldag får man en helt annan möjlighet att koncentrera och lära sig kring den.

Du har ju under våren varit handledare, under våran påverkansutbildning.Har du fått någon Aha-upplevelse efter dessa sammanlagt fyra utbildningarna?

Jo, jag har fått en massa Aha-upplevelser. En specifik har varit att jag blivit påmind om hur man som en person med en funktionsnedsättning själv ofta kan göra fel då man talar”handikappfrågor”. Under skolningstillfället i Pargas talade jag om funktionshinder då jag menade funktionsnedsättning. Som tur blev jag uppmärksammad om mitt misstag av en uppmärksam deltagare.

Till sist, blir det någon ledighet i sommar för dig, har du några särskilda
semesterplaner?

Jag har semester i Juli. Tänkte antagligen besöka stugan och fiska lite, jag är en passionerad fiskare och har nu för första sommaren på flera år möjlighet till en lite längre semester. Kort sagt har jag inga speciella planer men tänkte fiska lite, vara på stugan och ta det lugnt.

Kartläggningen är avsedd att användas i samband med en projektansökan till RAY för att utvidga 4BT:s stödpersonsverksamhet till Österbotten.

—————————

Är du aktiv i en social förening eller arbetar du inom det sociala området?

Vill du vara med och hjälpa Karl-Mikael, att svara på den här enkäten,

om stödpersonsverksamhet. Den tar ca 2 min att svara på, deadline är 25.5.2016.

Här är länken till enkäten.

Stort tack på förhand, din medverkan hjälper personer i behov av extra stöd!

 

 

Back to top of page