fbpx

En dag tillsammans med stödpersonskoordinatorn

| Uppdaterad

Arbetsdagen börjar med snabb e-post genomgång på bussen till jobbet. Är det någon som snabbt behöver svar eller någonting kort så brukar jag sköta det genast. Längre texter lämnar jag tills jag sitter vid datorn. Bussresan på väg till jobbet används efter det oftast till att sova. Det är ännu mörkt ute när jag kommer till jobbet. Och tomt är det på arbetsplatsen också den här tiden. Har vissa praktiska uppgifter som blivit ogjorda. Skickar 4BTs biobiljetter åt två stödpersoner som blivit utan dem då vi i somras skickade ut av dem. Biobiljetterna är ett litet tack för den viktiga insatsen en stödperson gör. Alltid tror jag inte att stödpersoner förstår den viktiga innebörden i de timmar de ger. Genom denna lilla gest vill vi visa vår uppskattning!

Vi vill tacka våra fina stödpersoner genom att ge dem biobiljetter.
Vi vill tacka våra fina stödpersoner genom att ge dem biobiljetter.

Försöker hitta några lämpliga tider för några stödpersonsintervjuer. Uppdaterar också min arbetstidsuppföljning med veckoslutets timmar. En uppföljningsblankett till deltagarna som var med på vår ”Må bra dag” för stödpersoner på Kaisankoti i Esbo borde göras. Vi var ett trevligt litet gäng där. Personer i olika åldrar, med olika bakgrund och yrken men som gemensamt det, att alla fungerar på något sätt som stödpersoner eller frivilliga. Vi var ute och njöt av skogen, fick en snabbkurs i indisk huvudmassage och avslutade dagen med vattengymnastik, promenad eller gymträning. Uppföljningsblanketten hamnar på ”Bör göras listan”.

Ringer ett samtal till en anhörig som har försökt nå mej tidigare. Som tur hade hon skrivit sms så jag tidigare kunde svara henne att jag genast hör av mej då jag har möjlighet. Samtalet handlade om hennes barn som nu skulle behöva få en ny stödperson när den förra meddelat att hen slutar. Önskemålet är att stödpersonen plockar upp barnet från skolan några gånger per månad och gör något tillsammans eller åker hem till familjen. Jag avslutar samtalet med att jag skall försöka göra mitt bästa för att hitta en lämplig person.

En till person i kön att få stödperson.

SAMS kanslimöte börjar och vi sitter tillsammans med mina kära kolleger och informerar varandra om aktuellt inom verksamheterna och får höra det senaste från SAMS styrelsemöte. Snabb lunch blir det sedan innan jag hoppar på bussen till Arabiastranden. Där väntar ca 50 blivande socionomer på att få höra om 4BT. Gör en kort FB uppdatering på 4BTs sida!

Utrymmet där vi är, är nytt och efter lite strul med datorn och internetkopplingen som gör att jag inte kan visa min fina nya prezi presentation, kommer vi igång. Jag har alltid med en PowerPoint presentation, just in case. Av dessa 50 studeranden råkar det sej att hela 3 stycken känner till 4BT från tidigare. De har varit studeranden på Axxell Överby då vi där har ordnat stödpersonskurser. Det känns fint… oftast är det ingen som har hört om oss tidigare. Av gänget visar det sej också att ungefär hälften inte har någon erfarenhet av personer med funktionsnedsättning. Påpekar att ett stödpersonsuppdrag är ett ypperligt tillfälle att få en ändring på det och att vi har många i vår kö som väntar på att få stödperson. Både barn och fullvuxna. Poängterar att vi också skriver intyg för personer som verkat som stödpersoner  och att det kan vara bra att ha i sin CV.

Frivilligarbete håller också på mer och mer här i Finland att bli en merit som blivande arbetsgivare uppskattar. En trevlig klass av studeranden som på riktigt verkar intresserade. Det finns många som räcker upp handen då jag frågar om någon kunde tänka sej att bli stödperson. Det värmer i hjärtat. Få se om vi får in några blanketter via vårt webbformulär. Hoppas det! En kille kommer ännu efteråt och frågar om man också kan vara stödperson på andra orter. Förstås, säger jag! Det har varit en bra dag!

Back to top of page