fbpx

SAMS nyhetsbrev Februari 2017 text version

| Uppdaterad

Alaric, Lina och Sofia – tre unga människor som bloggar om livet. Med Likamenolika (lika men olika) -bloggen vill de tillsammans b.la. öka förståelsen mellan människor, hur olika men samtidigt lika vi alla är. Vi på SAMS gillar intiativet och önskar lycka till med bloggandet, vi är redan flera stycken som följer skribenterna. Här kan du läsa deras inlägg: https://likamenolikablog.wordpress.com/ (fotograf till gruppbilden ovan: Melinda Lyttbacka).

***

Mikael Bomström är en av två nya jurister på SAMS. Han började i december 2016 och ersatte Erik Munsterhjelm, som påbörjade ett nytt arbete under hösten 2016.

Mikael Bomström har arbetat några år som jurist i Sverige, där han bland annat arbetade på domstol och på myndighet. Han har studerat juridik i både Sverige och Finland.

Mikael Bomström kan kontaktas på e-post, mikael.bomstrom@samsnet.fi eller på telefonnummer 040 519 6598.
Läs hela intervjun här.

SAMS juridiska rådgivning riktar sig i huvudsak till personer med funktionsnedsättning och andra som kommer i kontakt med juridik inom funktionshindersektorn. Rådgivningen är öppen tisdagar 13:15–15:45 och torsdagar 9:15–11:45. Rådgivningen kan med fördel även kontaktas via e-post på radgivning@samsnet.fi.

Kirsi-Maria Malmlund är ny jurist på SAMS. Hon började i december 2016 som vikarie för Ulrika Krook, som gick på moderskaps- ledighet.

Kirsi-Maria Malmlund har arbetat några år inom funktionshindersektorn. Hon har som sitt specialområde personlig assistans och dess arbetsgivarmodell, och självbestämmanderätt och språkliga rättigheter är också något som hon skrivit om i sina publikationer. Förutom den juridiska sidan har hon sedan åtta år arbetat som stödperson och hon fortsätter med detta parallellt med anställningen vid SAMS.

Kirsi-Maria Malmlund kan kontaktas på e-post, kirsi-maria.malmlund@samsnet.fi eller på telefonnummer 050 443 0576 samt via rådgivningen (se vänster).

Läs hela intervjun här.

***

Du missar väl inte att anmäla dig till vårat kommunalvals-seminarium 6.2.2017 kl.13-15 i SFV-huset G18 (Georgsgatan 18, Helsingfors). Anmäl dig här: tfn 050-5901472 eller: johanna.sandberg@samsnet.fi.

Talare är:

 

Riksdagsledamot Mikaela Nylander

Förbundet Finlands Svenska synskadade rf: Sune Huldin

Förbundet De Utvecklingsstördas Väl rf: Annette Tallberg

Steg för Steg rf: Jonne Tallberg

Psykosociala förbundet rf: Bodil Viitanen

Svenska hörselförbundet rf: Sonja Londen

Finlands Svenska Handikappförbund rf: Karl-Mikael Grimm och Anna Caldén

SAMS – Samarbetsförbundet kring funktionshinder rf: Johanna Sandberg

Mer info.

***

Vi söker nu en stödpersonskoordinator till Vasa med ansvar för planering och utveckling av stödpersonsverksamhet i Österbotten för personer med funktionsnedsättning och psykisk ohälsa. Verksamheten är ny och finansieras av Veikkaus (RAY)

Vi önskar att du har

-högskole- eller yrkeshögskolexamen
-intresse av att jobba med människor
-erfarenhet av funktionshinderområdet och organisationsfältet
-goda IT- kunskaper och jobbar gärna med sociala medier
-vana att jobba självständigt

Lämna in din ansökan med CV elektroniskt till adressen nina.afhallstrom@samsnet.fi senast den 9.2. kl. 23:59. Mera information fås av verksamhetsledare Nina af Hällström 050-3683288.

Back to top of page