fbpx

Du + någon = sant? Temakvällar och infotillfällen för nya stödpersoner i Österbotten

| Uppdaterad

Karkku och Linda från 4BTNya stödpersoner rekryteras i Österbotten; se info om tillfällen i Vasa, Vörå och Malax

SAMS –  samarbetsförbundet kring funktionshinder r.f.s frivilligverksamhet ”Fyra betydelsefulla timmar” (4BT) ordnar infotillfällen i Vasa, Vörå och Malax. Verksamhetens syfte är att öka delaktigheten i samhället för personer med olika psykiska eller fysiska funktionsnedsättningar. Nu söker vi frivilliga personer i olika åldrar som kan vara en vän, en ledsagare eller en kontakt till samhället för en annan regelbundet under 4-10 h i månaden.

De flesta stödpersonsönskemålen handlar om att med stödjande vännen kunna åka iväg, gå på kaffe, en fotbollsmatch, till simhallen eller på bio. En del önskar att stödpersonen är med i motionssammanhang och andra vill helt enkelt ha någon att prata med d.v.s. lite omväxling i vardagen. Någon önskar träffa sin stödperson varje vecka, de flesta två eller en gång per månad.

I Vasa; Temakvällar för stödpersoner (följande 27.9)

SAMS 4BT-verksamhet ordnar öppna temakvällar för nya intresserade av att bli stödpersoner. Som stödperson är du en vän, en ledsagare, och kan främja aktivitet och delaktighet för någon med funktionsnedsättning eller psykisk ohälsa.

För vem? För dig som är ny intresserad av att göra en frivillig insats, eller för dig som redan är stödperson men är intresserad av programmet eller att träffa andra likasinnade. 4BT är ideell verksamhet och fungerar fristående men kan ses som ett komplement till kommunens stödpersonsverksamhet.

Tid? Träffarna ordnas under hösten alltid den sista onsdagen i månaden (december 20.12). Kvällarna inleds med kaffe och smörgås kl. 16.30 och temapresentationen startar kl 17. Träffen avslutas senast kl 20.15.

Program:

30.8 Finlands svenska synskadade
27.9 Förbundet de utvecklingstördas väl
25.10 Hörselförbundet
29.11 Psykosociala förbundet
20.12 Finlands Svenska Handikappförbund

Var? Träffarna ordnas i Glaskabinettet i Folkhälsankvarterets huvudbyggnad
(Adress; Wasaborgsgränden 4, Vasa) Evenemanget är gratis.
Vänligen anmäl dig (samt specialdiet eller önskemål om assistans) senast en vecka före kvällen. Det är fritt fram att anmäla sig till alla höstens träffar på en gång eller enstaka träffar.

 

Infotillfälle i Vörå lö 7.10

Stödpersonskoordinatorn ordnar ett infotillfälle för nya intresserade av att bli frivilliga stödpersoner på Norrvalla i Vörå (Vöråvägen 305) lö 7.10 kl 13-14.30. Kaffeservering ingår. Anmäl ditt intresse för infotillfället (samt specialdiet eller behov av assistans) till Irene på kontaktuppgifterna ovan senast  fre 2.10. Välkommen!

Infotillfälle i Malax to 19.10

Stödpersonskoordinatorn ordnar ett infotillfälle för nya intresserade av att bli frivilliga stödpersoner ordnas på cafe Eternell i Yttermalax (Köpingsvägen 14) to 19.10 kl 17-19.30. Kaffeservering och saltpaj ingår. Anmäl ditt intresse för infotillfället (samt specialdiet eller behov av assistans) till Irene på kontaktuppgifterna ovan senast fre 13.10. Välkommen!

 

 

Back to top of page