fbpx

4BTs Öppningsevenemang i Österbotten

| Uppdaterad

4BT – Fyra Betydelsefulla Timmar har nu brett ut sig till Österbotten.

För att fira starten i Österbotten ställde 4BT till med kalas i Folkhälsans utrymmen i Smedsby, Korsholm.

Kalaset började med att alla samlades på innergården där Paula Kullas från cykelförbundet väntade med sin ”mommorikscha” alltså en cykel med vilken man transportera mera än en människa. Under tiden som det bjöds på skumpa så kunde de som ville hoppa på cykeln och bli skjutsade omkring en sväng i Smedsby. De var överraskande roligt som man kan se i bilden nedan.

Paula Jenn och John på ”mommorikschan”.
Posted by Fyra Betydelsefulla Timmar on Wednesday, August 30, 2017

Efter det här tog sig gänget in till föreläsningssalen där Sonja Karnell, stödpersonskoordinatorn från huvudstadsregionen väntade på med att få berätta om 4BT:s verksamhet och hur viktigt jobb våra volontärer gör. 4BT:s stödpersoner ställer upp med miminum fyra timmar per månad för att stöda någon som behöver hjälp. Det kan handla om att gå och dricka kaffe eller att gå ut och äta. Ibland kan man gå och se på en film eller konsert eller så kan det också bara räcka med att man bara finns där för en pratstund.

Sonja och Irene berättar om 4BT.
Posted by Fyra Betydelsefulla Timmar on Wednesday, August 30, 2017

Ivriga lyssnare.. Närvårdarstuderande vid Yrkesakademin!

Posted by Fyra Betydelsefulla Timmar on Friday, August 25, 2017

Som bäst var det ett femtiotal människor på plats på kalaset och av minerna att döma så var alla nöjda, åtminstone de flesta. 4BT har nu efteråt redan fått några människor till som anmält sitt intresse att fungera som stödpersoner. Tack till er, ni vem vem ni är! 🙂

Diskussion kring vad stödpersoner är och hur de kan hjälpa.

Posted by Fyra Betydelsefulla Timmar on Wednesday, August 30, 2017

Sommarens sista Jordgubbstårta, eller höstens första?

Posted by Fyra Betydelsefulla Timmar on Wednesday, August 30, 2017

Se alla bilder från kalaset i galleriet nedan.

Posted by Fyra Betydelsefulla Timmar on Friday, August 25, 2017

Gilla oss på facebook för att läsa mera om Fyra Betydelsefulla Timmars verksamhet och hur vi tillsammans kan göra samhället mera tillgängligt.

Back to top of page