fbpx

4BT sommaraktuellt

| Uppdaterad

”Sol och värme finns på min önskelista inför sommaren… det tänker jag att vi alla behöver efter en ganska så kall och sen vår. Men visst kan det vara mysigt med regniga dagar också. Då behöver man ju inte göra så mycket. Det har varit en händelserik vår inom 4BT.” Så börjar stödpersonskoodinator Sonja Karnell sitt nyhetsbrev. Läs hela Sonjas 4BT nyhetsbrev (22.6.2017) här: Sonjas sommarbrev till stödpersoner
Med ”händelserik vår” syftar Sonja dels på att 4BT startar upp i Österbotten. Annat aktuellt är att SAMS flyttar in i nytt kontor; till nya utrymmen i Victoriakvarteret på Busholmen i Helsingfors och i svenska föreningshuset på Rådhusgatan 23 i Vasa. SAMS finns från och med i sommar mitt bland andra finlandssvenska organisationer på båda orter. Det här är jättekul! Vi återkommer till planering av inflyttningsfest! 🙂
Under sommaren har vi paus med våra evenemang, men följande sker inom de närmaste månaderna:

4BT i huvudstadsregionen:

Pride paraden den 1.7
Om någon är intresserad av att vara med på Pride paraden den 1.7  i Helsingfors så kommer Steg för steg att vara med. Vill du och din stödis  delta så kontakta då gärna Frank Lundgren som jobbar på Steg för steg (frank.lundgren@stegforsteg.fi)

Stödpersonsträffar 21.9 och den 22.11
Vi kommer att ordna  två stödpersonsträffar (den 21.9 och den 22.11).

Grupper
En grupp för stödpersonspar som vill skriva och/ eller pyssla kommer att starta. 4BT med Vingar gruppen som jobbar med sociala medier för stödpersonspar tar gärna emot nya par. Senaste träffen övade gruppen sej på Instagram. Ta gärna en titt på bilderna på https://www.facebook.com/4BTmedVingar/

4BT i Vasatrakten:

Konstens natt 10.8  Konstens natt kan du komma och bekanta dig med 4BT i Folkhälsankvarteret i Vasa kl 17-20. På plats kan du lämna in intresseanmälan om att få eller bli en stödperson.

Eftermiddag för stödpersonspar 25.8 Vi ordnar en träff med program för stödpersonspar (stödperson och hon eller han som du stöder) i Smedsby på eftermiddagen. På programmet finns fri samvaro, kaffeservering, musik och att ta en tur med rikschacykel.

Temakvällar för stödpersoner, start 30.8 I höst ordnas fem månatliga temakvällar i Folkhälsankvarteret Wasa. Kvällarna är för nya intresserade av att bli stödpersoner eller redan aktiva stödpersoner som vill komma med. Läs mera i brevet nedan.

Grupper
Har ni önskemål om grupper för stödpersoner eller stödpersonspar i Österbotten? Ta kontakta med oss med önskemål!

Behovet av stödpersoner försvinner inte och vi kommer därför att lansera en kampanj på FB för att göra människor mera medvetna om att vi finns. Vi är också tacksamma om du hjälper oss föra fram detta budskap. Kanske drömmen om att ha fler stödpersoner än de som finns i kön någongång kunde förverkligas. Varmt välkomna med på våra evenemang, och Önskar alla en jätteskön sommar!
P.s. Vi håller semester den 26.6-30.7 (Sonja) och 10.7-30.7 (Irene). 4BT infobrev för Österbotten finns här; Irenes brev – augusti

Hälsningar Sonja och Irene Stödpersonskoordinatorer på SAMS 4BT

Back to top of page