Fyra Betydelsefulla Timmar

Fyra Betydelsefulla Timmar förmedlar stödpersoner för personer med funktionsnedsättning i Svenskfinland.

Stödperson?

Som stödperson är du en vän, en ledsagare eller en kontakt till samhället. Genom att bli en stödperson hjälper du till att skapa en fungerande vän- och stödpersonsverksamhet som jobbar för att göra samhället mera tillgängligt och accepterande. Vi tror att ingen vill bli lämnad ensam. Fyra timmar per månad är det minimiantal timmar vi hjälper till med.

Vad gör man?

De flesta stödpersonsönskemålen handlar om att med stödpersonen kunna gå på kaffe, shoppa, gå på bio en ishockeymatch eller teater. En del önskar att stödpersonen är med i motionssammanhang och andra helt enkelt någon att prata med d.v.s lite omväxling i vardagen. Någon önskar träffa sin stödperson varje vecka, de flesta två eller en gång per månad.

Hur kan jag bli en stödperson?

Börja med att fylla i formuläret här på sidan. Efter att vi har fått dina uppgifter så tar någon dera av våra koordinatorer kontakt. Vi vill gärna prata med dig om dina önskemål för att sedan kunna planera in den första träffen med dig och den stödbehövande. Den här träffen kallar vi för matchningen. Ifall allt känns bra på matchningen så kommer ditt stödpersonsuppdrag att börja och ni kan som stödpersonspar börja gå med i vår fritidsgrupp eller så kan ni börja hitta på saker att göra tillsammans.

Läs 4BT:s senaste blogginlägg

Så här tycker stödpersonerna om 4BT!

I november sände stödpersonsverksamheten 4BT ut en förfrågan till stödpersoner i huvudstadsregionen och Österbotten. Ett utdrag av svaren kan du Läs mer


Karolina Sjöberg

Stödpersonskoordinatorn för huvudstadsregionen.

Karolina Sjöberg

karolina.sjoberg@samsnet.fi

041 5012531

Stödpersonskoordinatorn för Österbotten.

Irene Bäckman
irene.backman(a)samsnet.fi
050 4318888

4BT:s Fritidsgrupp

4BT:s fritidsgrupp är en grupp där också människor utan stödpersoner får vara med. Tillsammans hjälper vi varandra och upplever händelser i staden och naturen. Genom de bilder vi tar hoppas vi kunna sprida 4BT:s verksamhet och få med mera stödpersoner.

Här hittar du en lista på kommande evenemang, du får gärna berätta om evenemangen åt din stödis och delta i flera om ni så vill. Anmäl er via evenemanget här på sidan eller på facebook evenemanget.

Anmälan är bindande för dig och din stödis. Med andra ord betyder det att ifall du får förhinder så bör du meddela oss antingen via e-post eller via evenemanget på facebook, tack! 

Inga event hittades.


4BT PÅ FACEBOOK

4BT i Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler