Fyra Betydelsefulla Timmar

Fyra Betydelsefulla Timmar förmedlar stödpersoner för personer med funktionsnedsättning i Svenskfinland.

Stödperson?

Som stödperson är du en vän, en ledsagare eller en kontakt till samhället. Genom att bli en stödperson hjälper du till att skapa en fungerande vän- och stödpersonsverksamhet som jobbar för att göra samhället mera tillgängligt och accepterande. Vi tror att ingen vill bli lämnad ensam. Fyra timmar per månad är det minimiantal timmar vi hjälper till med.

Vad gör man?

De flesta stödpersonsönskemålen handlar om att med stödpersonen kunna gå på kaffe, shoppa, gå på bio en ishockeymatch eller teater. En del önskar att stödpersonen är med i motionssammanhang och andra helt enkelt någon att prata med d.v.s lite omväxling i vardagen. Någon önskar träffa sin stödperson varje vecka, de flesta två eller en gång per månad.

Hur kan jag bli en stödperson?

Börja med att fylla i formuläret här på sidan. Efter att vi har fått dina uppgifter så tar någon dera av våra koordinatorer kontakt. Vi vill gärna prata med dig om dina önskemål för att sedan kunna planera in den första träffen med dig och den stödbehövande. Den här träffen kallar vi för matchningen. Ifall allt känns bra på matchningen så kommer ditt stödpersonsuppdrag att börja och ni kan som stödpersonspar börja gå på våra planerade träffar eller så kan ni börja hitta på saker att göra tillsammans.

Läs 4BT:s senaste blogginlägg

Du + någon = sant? Temakvällar och infotillfällen för nya stödpersoner i Österbotten

Nya stödpersoner rekryteras i Österbotten; se info om tillfällen i Vasa, Vörå och Malax SAMS –  samarbetsförbundet kring funktionshinder r.f.s… Läs mer


Ansökningarna behandlas konfidentiellt.

Fyll i formuläret....

Ansökningarna behandlas konfidentiellt.

Fyll i formuläret....

Stödpersonskoordinatorn för huvudstadsregionen.

Sonja Karnell
sonja.karnell(a)samsnet.fi
041 5012531

Stödpersonskoordinatorn för Österbotten.

Irene Bäckman
irene.backman(a)samsnet.fi
050 4318888

4BT Med Vingar

Videon är från en av 4BT Med Vingars Tallin utfärder.

4BT Med Vingar är vår aktivitetsgrupp för stödpersonspar. Hittills har gruppen gjort ett par resor till Tallin men också träffats för att gå och se på utställningar och festivaler.

Gå och kolla vad som är på gång på till näst. Läs mer


4BT PÅ FACEBOOK

ladda ner vår broschyr

4BT Brochyr