fbpx

4bt:s månadsbrev och sommarhälsning

| Uppdaterad

Hej på er!

Det har varit en aktiv vår inom 4BT med mångsidigt program för stödpersoner och stödpersonsparen gemensamt. I början av maj hade vi ett jättelyckat vårjippo på Vegahuset, i samarbete med Steg för Steg. Det blev våfflor, orientering, pyssel workshop, fotograferingshörna och capoeira. Deltagarna var jättenöjda och önskade ett likadant evenemang nästa vår. Kursen i psykisk första hjälp som ordnades av Psykosociala förbundet där jag också själv deltog gav oss färdigheter i hur man skall bemöta personer med olika former av psykisk ohälsa, vad vi kan göra som första hjälp och när det är nödvändigt med professionell hjälp. En kurshelhet på två dagar som jag rekommenderar för alla.

4BT med Vingar projektet har också träffats. Senast var gruppen på skogsutfärd till Tenala. Studeranden från Axxells vildmarksguids utbildning hade ordnat med program.

Inför hösten hoppas jag att ni kommer med tips på teman som vi kunde ta upp på våra 4BT träffar för stödpersoner. Om det finns önskemål om grupphandledning så meddela intresset till mej inom augusti. Blir vi några stycken så startar vi en grupp som sammankommer ca 1 gång per månad.

Sommaren medför för många av oss att vi är på semester, resor och kanske på landet. Stödpersonsträffarna kanske får en sommarpaus. Men för många kan sommaren också kännas tung och ensam. Tipset från mej är att skicka ett vykort! Till en vän eller kanske till den du stöder. En gest som inte är dyr och inte kräver så mycket men som berättar om att du bryr dej om personen trots att ni kanske inte hinner träffas!

Nu önskar jag alla en riktigt skön och avkopplande sommar och så tar vi itu med 4BT igen i augusti.

Kram

Sonja

Samordnaren för 4BT är på semester 22.6 -2.8. SAMS har stängt under juli månad.

Back to top of page