fbpx

Sommardagarna 2019, program

| Uppdaterad

SAMS sommardagar 4–5 juni 2019 i Tammerfors

Bubblor

som spricker och helar – berättelser om kraft och uthållighet

SAMS vill önska dig välkommen till våra årliga sommardagar. Vi befinner oss på hotell Scandic Rosendahl (Pyynikintie 13) och telefonnumret till hotellet är 03 244 1111.

Seminariet inleds och avslutas med en lunch som serveras i hotellets restaurang Käpy. Själva seminariet hålls på första våningen. Middagen dukas klockan 19 i ett separat utrymme.

Vid praktiska frågor gällande seminariet kontakta SAMS verksamhetsledare Nina af Hällström
050 368 3288.

Vi hoppas att du trivs med oss här i Tammerfors och att vi tillsammans skapar ett lyckat seminarium!

Seminariet modereras av Anna Bertills.

TISDAG 4.6

12:00             Lunch

13:00             Välkomsthälsning av SAMS ordförande Anna Caldén

13:15             Den finlandssvenska bubblan under lupp – några iakttagelser om                          oss och vår framtid – Kjell Herberts

14:30             Minoritet i minoriteten: Om att vara både bög och hurri
– Ted Urho

15:15             Kaffe

15.45             Arbete i grupper

17:00             Min story – från Sibirien till Svenskfinland – Tanja Ljungqvist

19:00             Ett glas bubblande

19.15             Middag

ONSDAG 5.6

08:00             Frukost

09:00             Livet på en gungbräda – Päivi Storgård

09:45             Konsten att vända känslan av otillräcklighet till handlingskraft                               – Christina af Hällström

10:30             Paus – kort bensträckare

10:45             En kocks upp och ner – Michael Björklund

11:45             Avslutande kommentar

12:00             Lunch

Medverkande

  • Kjell Herberts är en pensionerad språksociolog som har ansvarat för en mängd opinionsmätningar och valanalyser. Han vet hur vi har det och hur det går för oss. Han kan kallas mr Svenskfinland.
  • Ted Urho är pedagogie kandidat och verksamhetsledare för tankesmedjan Agenda. Han är tidigare bekant från Svenska Yle som redaktör och programledare. Urho bor i Helsingfors.
  • Tanja Ljungqvist är bland annat kommunalpolitiker och ursprungligen hemma från Sibirien där hon vuxit upp under den sovjetiska eran. Numera är hon bosatt i Ingå med sin familj.
  • Päivi Storgård är journalist, författare och före detta politiker och bosatt i Strömfors i Lovi­sa. Hon är också diagnostiserad som bipolär. Har också skrivit romanen Keinulaudalla som berättar om bipolaritet.
  • Christina af Hällström är specialsjukvårdare och har arbetat som journalist och lektor i sjukvård. Hon är författare till skrifter om funktionsnedsättning. I många år har hon idogt kämpat för en bättre tillvaro för personer med funktionsnedsättning.
  • Michael Björklund är åländsk stjärnkock. För den stora publiken är Michael ett känt ansikte från flera populära tv-program och kokböcker. På Åland känner ortsborna och tusentals sommargäster Michael Björklund bäst som Micke.

Anna Bertills är statsvetare och har under de senaste 15 åren arbetat med intressebevakning på nationell nivå, inom statsförvaltning samt politiskt med samhällsrelationer och lagstiftningsarbete. Anna är mor till fyra. Under seminariet fungerar hon som moderator.

Back to top of page