fbpx

Vårjippo i Vasa

Vårjippo i Vasa featured image

Under en nästan olidligt varm och solig kväll i slutet av maj samlades ett gäng förväntansfulla SAMS vänner för vårjippo i Vasa. Det var härlig sommar i luften och det kändes nästan som att vara i södern. Det fanns också en iver i luften inför evenemanget som alla på plats kände av. Kvällen inleddes med att alla fick träffas och prata av sig, det var många som inte träffats på en tid.

Härligt att träffas!

 

Under vårjippot skulle man delta i fem olika stationer och aktiviteter. Den första stationen höll Salama Bike i trådarna för. Under stationen fick man prova att köra elcykel som var en trehjuling för vuxna. Det var spännande och en ögonöppnande upplevelse att det finns även denna form av hjälpmedel för då man vill röra sig på fritiden. Den andra stationen ansvarade Vasa svenska synskadade för. Där fick man testa på att röra sig hur det känns då man har en svart bindel framför ögonen längs en bana. Ögonbindeln skulle ge en liten inblick i hur det är att se dåligt. Deltagarna fick också prova på hur det är att gå med hjälpmedlet vita käppen.

 

Deltagarna prövar elcykel. 

 

Deltagarna går bana med ögonbindel på 

 

”Först tänkte jag att jag inte vågar men det gick ju jätte bra!”

Den tredje stationen innebar sällskapsspelet Kubb. Kubb är ett sällskapsspel som går till så att kubbar ställs på två rader på vardera kant av en rektangel, i mitten ställs en något större kubb som är kungen. Sedan gäller det för de två lagen att turas om att med pinnar kasta ner det andra lagets kubbar, för att till slut vinna genom att fälla kungen. Den fjärde station gick ut på att man skulle rita olika sommar eller andra trevliga motiv med gatukritor. Vid den stationen fick man också blåsa såpbubblor. Den sista och femte stationen hade som program en fågelquiz. Känner du till vilka de vanligaste fåglarna är? Och vilka fåglar är mest vanliga under sommaren? Det var frågor man fick svara på vid den stationen.

Deltagarna spelar Kubb. 

 

Deltagarna blåser såpbubblor 

 

Deltagarna ritar med gatukritor 

 

”Känns nästan som att man skulle vara i södern då det är så varmt”

 

Efter att man passerat varje station fick man ett klistermärke. Då man hade samlat fem klistermärken fick man välja ett pris och därefter äta pizza. Kvällen avslutades med allsång där alla rockade loss till gamla godingar och sjöng in sommaren. Ni hänger väl med nästa år igen?

Deltagarna hugger in i pizzan. 

Vårjippot arrangerades i samarbete med Steg för steg rf, DUV i Vasanejden, distriktsföreningen Vasa svenska synskadade rf och Salama Bike.

Back to top of page