fbpx

Är konst och kultur tillgängligt för alla? SAMS vänner med på Konstens natt i Vasa

| Uppdaterad
Är konst och kultur tillgängligt för alla? SAMS vänner med på Konstens natt i Vasa featured image
Målningar från Fanny Kälds slutarbete

 

SAMS vänverksamhet och Steg för Steg var med under Konstens natt i Vasa den 15.8! Det var en upprymd och fin stämning då SAMS vänner och Steg för steg höll i trådarna för ett av programmen. Besökare fick komma och bekanta sig med verksamheterna och med exempel på hur kultur kan vara tillgänglig för alla. Ett sätt att göra det var att delta i vår fina tävling!

En del av tävlingen var att känna efter och gissa hur många makaroner som var fastlimmade på en hushållsrulle. Det är ett sätt man kan göra konst och kultur tillgängligt på. Rätt svar var 254 makaroner och en glad vinnare kommer att få ett fint pris!

En annan del av tävlingen var att läsa en syntolkad text om tre målningar från Fanny Kälds slutarbete. Man skulle sedan gissa vilken målning som texten handlade om. Genom att göra utställningstexterna tillgängliga vill konstnären ge möjlighet att förstå konstverken.

Glada miner under Konstens natt i Vasa

 

Under kvällen kunde man också anmäla sig som frivilligvän.

Kultur är en mänsklig rättighet som alla ska få ta del av. SAMS vänverksamhet och  Steg för steg rf arbetar alla för att personer med funktionsnedsättning ska vara delaktiga i samhället.

Broschyrer redo att delas ut

 

” Det var så mycket folk! ”

Ett stort och varmt TACK till de som var med! Evenemanget ordnades i samarbete med Steg för steg och vi ses nästa år igen!

 

Back to top of page