Fyra Betydelsefulla Timmar

Fyra Betydelsefulla Timmar förmedlar stödpersoner för personer med funktionsnedsättning i Svenskfinland.

Stödperson?

Som stödperson är du en vän, en ledsagare eller en kontakt till samhället. Genom att bli en stödperson hjälper du till att skapa en fungerande vän- och stödpersonsverksamhet som jobbar för att göra samhället mera tillgängligt och accepterande. Vi tror att ingen vill bli lämnad ensam. Fyra timmar per månad är det minimiantal timmar vi hjälper till med.

Vad gör man?

De flesta stödpersonsönskemålen handlar om att med stödpersonen kunna gå på kaffe, shoppa, gå på bio en ishockeymatch eller teater. En del önskar att stödpersonen är med i motionssammanhang och andra helt enkelt någon att prata med d.v.s lite omväxling i vardagen. Någon önskar träffa sin stödperson varje vecka, de flesta två eller en gång per månad.

Läs 4BT:s senaste blogginlägg

4BT sommaraktuellt

”Sol och värme finns på min önskelista inför sommaren… det tänker jag att vi alla behöver efter en ganska så… Läs merFyll i formuläret....

Sök en stödperson för dig eller en anhörig.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig snarast.

Uppgifterna behandlas konfidentiellt och skyddas. Läs dataskyddsbeskrivningen.

Sonja Karnell
sonja.karnell(a)samsnet.fi
041 501 2531

Stödpersonskoordinatorn i huvudstadsregionen.

Sonja har jobbat med att matcha stödpersoner med stödsökande i över tio år. Hennes främsta uppgift är att hitta lämpliga personer och hjälpa stödpersonspar i olika frågor angående stödpersonsuppdraget.

Till Sonjas uppgifter hör också att åka omkring till skolor och evenemang och informera om Fyra Betydelsefulla Timmars verksamhet.

webanpassad bild av Irene

Irene Bäckman
irene.backman(at)samsnet.fi
050 4318888

Koordinator för Österbotten

Från och med maj 2017 kommer Fyra Betydelsefulla Timmar att ha en stödpersonskoordinator som ansvarar för Österbotten. Koordinatorn kommer att ha sitt säte i Vasa.4BT med vingar logo

4BT Med Vingar

Anmäl ditt intresset till vårt integrationsprojekt där stödpersonspar fotograferar och filmar sina träffar och lär sig att dela bilderna till sociala medier.

Läs mera på projektets hemsida eller gilla oss på vår facebook sida.


4BT PÅ FACEBOOK

ladda ner vår broschyr

4BT Brochyr