fbpx

Så här i slutet av året…

| Uppdaterad

Så här inför julen och slutet av året vill jag rikta ett stort tack till er alla 4btare. Speciellt till er stödpersoner som ger av er tid åt människor som behöver er! Det är värdefullt och fint att ha en stödperson att träffa regelbundet. En person som inte är professionell, men medmänniska. En person man har förtroende för och kan samtala med. En person man kan göra roliga saker med. En person som ”puffar” på och får en att pröva på nya saker. En person att ringa till eller att skriva till.Varje stödpersonspar blir en unik kombination, där båda parters personligheter och önskemål i bästa fall möts.

Har ni prövat att tillsammans fundera på och skriva upp vad ni har gjort under året som gått? För mej personligen har det varit viktigt, att se svart på vitt antalet gånger vi träffats. Det har stillat mitt dåliga samvete över att jag ständigt haft känslan av att vi inte träffats tillräckligt ofta. Det har också klart visat att vi gör olika saker, fast jag ibland som stödperson har känslan av att vi oftast gör samma sak. Att jag som stödperson borde hitta på mera nya saker. Och det är alltså inte fel att alltid göra samma saker. Jag minns ett stödpersonspar i Ekenäs som hade en lång gemensam historia och där träffarna gick ut på att tillsammans slötitta på tv, prata och dricka te. Träffarna hölls oftast hemma hos stödpersonen. För personen som hade denna stödperson innebar det en regelbunden relation, att regelbundet komma bort från sitt eget hem, få träffa stödpersonen och hennes familj, vara en ”regelbunden”del av den. Det här fungerade för båda parter i detta fall.

Om ni vill dela med er av hur ni brukar göra, hur ert stödpersonsförhållande ser ut så vill jag gärna höra. Eftersom jag är partiellt vårdledig och endast jobbar må-to, så är det begränsat med utvärderingsträffar jag kan ordna på kvällstid, men är du snabb och bokar en genast efter helgerna så skall det nog ordnas.  Men ni får också gärna skriva till mej om era träffar. En del av er gör det redan och det är mycket uppskattat, men inget tvång.

Önskar er alla en riktigt skön julhelg och ett gott och lyckligt år 2015!

Kramar

Sonjadecoration-clipart-christmas-decoration-clipart

Vi ordnar också med grupphandledning ifall vi får tillräckligt många intresserade. Meddela ditt intresse för detta senast den 30.1.2015.

 

Back to top of page