fbpx

Vårens nyhetsbrev

| Uppdaterad

Hej på er!
Här kommer vårens första 4BT nyhetsbrev! Mycket har hänt sen sist. Tyvärr blev SAMS 4BT inte beviljad bidrag för att starta upp 4BT verksamhet i Österbotten så som vi hade hoppats. I stället fortsätter vi med tyngdpunkten här i huvudstadsregionen men gör små avstickare då och då till andra ställen också.

Från och med slutet av februari kommer min fina vikarie Nonni Mäkikärki att finnas med igen lite inom 4bt som inhoppare, eftersom jag är partiellt vårdledig och
endast jobbar 26h/vecka.

Om vårens program kan nämnas vår 4BT träff den 17.3 kl.17.30-19.30. Den skall handla om Mind Body bridging och citerar här vad Monica Halinen som kommer och berättar om den, har skrivit. ”Mind-Body Bridging är ett arbetssätt inom psykoterapi men kan också användas som självhjälp i vardagen ; för att klara av stress, sömnlöshet, relationssvårigheter, stöd då man vill påbörja en ny livstil etc etc och framför allt som hjälp att lära känna sig själv, utnyttja sina resurser och komma i
balans med sig själv och sin omgivning. MBB hjälper oss alla då vi träffar nya mänskor eller stöter på nya utmaningar!” Vi börjar träffen med lite smått ätbart så jag vill gärna veta senast den 16.3 om du är på väg.
Den 4.5 kl.15-18 ordnas ett evenemang ”Liikuta minua” invid Vegahuset. Tanken är att vi har olika utomhusaktiviteter och annat skoj. Mera information skickar vi senare.
För stödpersoner ordnar vi den 7-8.5 en kurs i psykisk första hjälp kl.9-16 på Vegahuset i tredje våningens mötesutrymme. Kursen leds av Johanna Cresswell-Smith (THL). Vi har ett begränsat antal platser så hör av dej snabbt om du vill rymmas med. För material uppbärs ca.20€ (lunch på egen bekostnad).
Och 4BT lyckades få några biljetter till DUV teaterns nya IMPRO- Välkommen glada släkting innan föreställningarna blev
slutsålda. 4BT bjuder de 10 första som anmäler sitt intresse på pjäsen!
Andra samarbeten som är på gång är en skräddarsydd stödpersonsutbildning för närvårdarstuderanden på Prakticum i Helsingfors. Studerandena fungerar som ”stödpersoner i grupp för en grupp” och besöker olika grupper/enheter 7 gånger.
Grupperna finns på tre av Kårkullas boende enheter i Helsingfors, och på en i Grankulla, en vuxenlivgrupp på Vegahuset, en grupp inom Finlands Svenska synskadade och en på Zacharias Topelius skolans eftermiddagsverksamhet.
Den 24.3 ordnar nätverket för frivilligarbete (Svenska Valikkogruppen) i samarbete med Helsingfors Arbis en liten frivilligmässa där vi är organisationer som önskar svensk-språkiga frivilliga har varsitt bord med information om våra verksamheter. Jag hoppas ni skickar hit bekanta som eventuellt skulle vara intresserade av att göra något roligt och belönande för andra. Och titta gärna på den fenomenala videon som 4BT med Vingar gjorde under en av sina träffar! Skriv in Ta Steget 4BT med
Vingar på youtube.com.

10603899_618678494914803_3116758544836928465_o
Ha en skön fortsättning på våren!
Hälsar
Sonja och Nonni

Back to top of page