fbpx

Augusti 2016 Sensommaren inom 4BT

| Uppdaterad

Hej alla!

Semestern är slut och nu är jag, stödpersonskoordinatorn tillbaka på jobb igen efter en lång semester, spenderad mest ute på landet i Snappertuna.  Vecka 33 kommer jag ännu att vara ledig men annars får du tag på mej måndag till torsdag, bäst mellan klockan 8-14.30.

Höstens program blir färdigt inom kort men vill göra lite reklam för några saker som händer. Nätverket Frivilligt på Svenska kommer att vara aktivt ute bland med människor på konstens natt den 25.8 på kvällssidan. Vi vill då visa på att det finns många olika möjligheter att göra frivilligarbete på svenska i våra olika organisationer. Vill du vara med på evenemanget så är det bara att ta kontakt!

4BT med Vingar planerar en eventuell Tallinnresa söndagen den 4.9. För mera information vänligen kontakta Nonni Mäkikärki tel. 050-5903436.

Och en stor fest är det på kommande den 19.9. Då blir det Ratificeringsfest på G18 för att Finland äntligen ratificerade FN konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning. Festen inleds kl. 13 med ett seminarium och mot kvällen blir det musik och dans. Evenemanget slutar klockan 21. Festen ordnas som samarbete mellan olika funktionshinderorganisationer. Vill du delta, eller vara med och hjälpa till så har vi diverse uppgifter 🙂

Kurs inom psykisk första hjälp för intresserade blir det den 17-18.11. Kursen är ett samarbete med FSPC. Kursdragare Nonni Mäkikärki från Psykosociala förbundet och Johanna Cresswell-Smith från THL. Våren 2017 i februari .

Och som tips för dej som ännu är ledig i augusti. På Lappvikens källa ordnas det dagligen workshopar inom Mind Body Bridging. På svenska bl a. 29.8. STRESSA AV MED HJÄLP AV MBB kl 14.30 -17 Monica Halinen, par-och familjepsykoterapeut,
kris-och traumaterapeut, MBB terapeut. Se mera om detta på https://www.facebook.com/MBBFinland/

Soliga hälsningar

Sonja

 

Back to top of page