fbpx

4BT:s sommarhälsning och nyhetsbrev

| Uppdaterad

Sedan årsskiftet har det hunnit hända både ett och annat inom stödpersonsverksamheten 4BT. Stödpersonskoordinator Sonja Karnell gick på tjänstledigt och Karolina Sjöberg började vikariera henne. Tillsammans har vi koordinatorer i Österbotten och i huvudstadsregionen jobbat bl.a. för att nå ut till en bredare målgrupp. Att göra en ny broschyr och värva fler frivilliga män har varit tyngdpunktsområden under våren. Engagerade nya frivilliga har gjort det möjligt för verksamheten att fortsätta sammanföra nya stödpar, och för tillfället har verksamheten ca 60-70 aktiva stödpersoner i huvudstadsregionen och ett 20-30-tal i Österbotten. Vi skulle vilja passa på att tacka er alla som medverkar, både gamla och nya stödpersoner & stödisar, för den otroligt fina och betydelsefulla insats ni gör. Ni är viktiga! Det är ni som gör 4BT!

 

”Jag har fått göra det jag vill” och ”jag har träffat en ny vän” har de flesta kryssat i som svarat på vilken inverkan den nya stödperson har haft i vår brukaruppföljning.

 

Bild: Sofia Jernström, Vårjippot vid vegahuset i Helsingfors 2018.

I huvudstadsregionen har pilotprojektet scoutkompis, ett samarbete mellan 4BT och Finlands svenska Scouter, rullat igång under läsåret 2017-2018 för barn och unga. Träffar och event för 4BT-aktiva i huvudstadsregionen har ordnats. Till vårjippot vid vegahuset samlades rekordmånga deltagare för att njuta av goda våfflor, olympiad och allsång! Under hösten bjuder vi våra stödpar på en utedag i Tenala 8.9 i samarbete med axxells vildmarksguidestuderande. På kommande för hösten är att en matlagningsträff för stödpar ordnas den 25.9, i samarbete med Marthorna, och dessutom kan våra stödpar delta i vårt gemensamma konsertbesök! För nya och gamla stödpersoner ordnas handledningsträffar under hösten, infotillfället om detta hålls den 10.9 på Georgsgatan 18.

I Österbotten har ordnats arbetsgruppsmöten för att upptäcka och diskutera kring behov av stödpersonsverksamheten i syd och nord. Träffar för stödpar ordnades med bl.a. bowling för 4BT:are och även utfärd till Stall Falisa i Maxmo. Fortbildande temakvällar ordnades även för stödpersoner. I sommar kommer vi att finnas med i programmet 27.7 på Jakobsdagar i Jakobstad och Konstens natt i Vasa 9.8 för att få synlighet. Häng gärna med och delta i vårt lotteri där du direkt kan vinna skojiga priser eller bidra i vårt snabbvolontärupprag på plats. Temakvällar för stödpersoner startar i Närpes 18.9 och ordnas under hösten fem temakvällar i MittiStan-huset där i samarbete med SAMS medlemsförbund. Kvällarna är för nya intresserade av att bli stödpersoner eller redan aktiva som vill komma med.

I nyhetsbreven nedan kan du läsa mera aktuellt och höstens program för stödpersoner. Vi vill verkligen att ni som är våra frivilliga och nya intresserade deltar i de utbildnings- och handledningsträffar som vi ordnar – och vi försöket att ordna det som efterfrågas. Att vi får förhandsanmälningar gör att vi kan ordna träffarna med medel från penningautomatföreningen. Tack i förväg, för att du anmäler ditt intresse för vår verksamhet i god tid. Kanske du redan i slutet av sommaren planerar din höst med 4BT..?

Här kan du läsa höstens program;

Nyhetsbrev till stödpersoner i huvudstadsregionen

och

Nyhetsbrev för stödpersoner i Österbotten

Önskar er alla en jätteskön sommar!

Karolina och Irene

P.s. vi håller sommarstängt på konoret under stora delar av juli.

Hälsningar Karolina och Irene, stödpersonskoordinatorer på SAMS 4BT

 

Back to top of page