fbpx

Vårjippo i Helsingfors

| Uppdaterad
Vårjippo i Helsingfors featured image

Torsdagen den 23 maj 2024 samlades SAMS vänverksamhet och ett gäng ivriga SAMS-vänner i Helsingfors vid Lappvikens källa för att ta in den sköna vårsolen tillsammans. Vårjippot ordnades i år tillsammans med Steg för Steg, Förbundet Finlands Svenska Synskadade samt Lappvikens källa.

Deltagarna fick gå runt i det fina vädret till fyra olika punkter som hade ”sinnen” som tema. Steg för Steg ordnade två punkter. ”Gissa smaken” var en av punkterna där deltagarna fick testa sitt smaksinne då de med ögonbindel på sig skulle gissa vad de smakade på. Den andra punkten var utomhusbowling och mölkky, där deltagarna fick testa sitt bollsinne.

”Gissa smaken”
Bowlingklotet är i full fart

 

 

 

 

 

Förbundet Finlands Svenska Synskadade satsade på känselsinnet där deltagarna fick gissa vilka objekt de kände på när de satt ner sin hand i en låda. På samma punkt fick de också testa på punktskrift. Vid punkten satt också hunden Isku som alla som ville fick hälsa på. Detta blev genast mycket populärt!

Deltagare fick testa punktskrift
Hunden Isku var mycket populär

 

 

 

 

SAMS vänverksamhets punkt gick ut på att använda flera sinnen där deltagarna skulle lära känna ett träd med hjälp av synen för att se hur trädet ser ut och rör sig, känsel för att känna hur trädet känns på olika delar av trädet och hörsel för att höra trädets blad i vinden.

Här känner vi in trädet
Vacker allsång på gång

 

 

 

 

 

Efter att alla gått runt till de punkter de ville fick alla Hot Dogs, varefter Svante Sjöholm höll i en mycket rogivande allsång. Alla fick önska de sånger de ville sjunga och vi fick även se ett par spontana sånguppträdanden på scenen!

Alla som ville fick önska sånger
Back to top of page