fbpx

Har ditt behov av tjänster eller stöd ökat på grund av coronakrisen?

| Uppdaterad
Har ditt behov av tjänster eller stöd ökat på grund av coronakrisen? featured image

Har ditt behov av tjänster eller stöd förändrats på grund av coronakrisen? Har du eller någon i din familj till exempel behov av mera personlig assistens eller annan slags stöd än tidigare? Då rekommenderar vi att du kontaktar din kommuns socialarbetare för att ditt stödbehov ska uppmärksammas.

Justeringar kan ske t.ex. på basis av socialvårdslagen, handikappservicelagen eller lagen om stöd för närståendevårdare. Be om att få ett skriftligt beslut som du sedan vid behov kan söka rättelse till eller besvära dig över. Det lönar sig att söka snabbt eftersom stöd inte nödvändigtvis beviljas retroaktivt. Det är också viktigt att du får det stöd och den hjälp du behöver i tid. Med tanke på att behandlingstiderna kan variera rekommenderar vi att vara ute i god tid. Vi på SAMS ger gärna råd om dina rättigheter. Vi kan också hjälpa om du behöver söka rättelse till ett beslut.

Med vänliga hälsningar, SAMS jurister Elias Vartio och Marica Nordman.

, 040 519 6598

, 050 443 0576

Back to top of page