fbpx

Sommarhälsning från koordinatorerna

| Uppdaterad
Sommarhälsning från koordinatorerna.

Corona-virusets spridning överrumplade oss på vårvintern och vi har fått höra att ensamheten blivit mera påtaglig för många. I vår enkät i mars kom det fram att få personer med funktionsnedsättning hade möjlighet till kontakt via videosamtal med vänner och familj. Även om en del kunnat leva sitt liv ganska vanligt i vår med jobb, familjen hemma osv. så har en del isolerats mera. Nu börjar många njuta av sommarvärmen med stugliv, terass och utflykter, men inte alla. Fritiden begränsas fortfarande för en del som tillhör riskgruppen eller bor på ett serviceboende p.g.a risken för virusspridning. Kanske kommer viruset att påverka resten av året.

Vi på SAMS vänverksamhet vill att vår målgrupp ska få tillgång till samma möjlighet att hålla videosamtalskontakt med en vän som andra. Nu behövs du som vill hjälpa en medmänniska i att börja hålla distanskontakt. Din tid, fastän det bara är 4-5 timmar per månad i höst, kan vara oerhört viktig för den andra. Tillsammans minskar vi på ensamheten. Anmäl dig idag som frivilligvän, morgondagen kan föra med sig något oväntat och gott.

Läs mera här och anmäl dig här.

Må gott i sommar, hälsar frivilligkoordinatorerna Karolina och Irene

Semestrar: Karolina 29.6-2.8, Irene 3.7-2.8

Back to top of page