fbpx

SAMS vänverksamhet förnyas!

| Uppdaterad
SAMS vänverksamhet förnyas! featured image

Det nya året till ära förnyas SAMS vänverksamhet! Nu kan du välja mellan tre olika frivilliguppdrag: Frivilligvän, Digital vänverksamhet eller Punktinsatser. Dessutom lånar vi ut surfplattor till personer med funktionsnedsättning.

Frivilligvän

Illustrationsbild på två vänner varav den andra sitter i en rullstol i ett biliotek.

Vill du bli en frivilligvän till en person med funktionsnedsättning? Att ha en funktionsnedsättning kan innebära att man stöter på en del utmaningar i vardagen. Ett vänpar uppmuntrar varandra till en mer aktiv fritid. Vi tror att ingen vill bli lämnad ensam.

Ett vänpar träffas några gånger i månaden för att prata, gå på kaffe, promenera eller varför inte gå på gymmet tillsammans! Koordinatorerna hjälper dig att hitta en vän med liknande intressen.

Bli en frivilligvän här!

Läs mera om SAMS vänverksamhet här.

Digital vänverksamhet

Nytt projekt - digitala frivilliguppdrag minskar ensamhet.

Vill du ha distanskontakt med en person med funktionsnedsättning? Du kan göra det hemifrån och behöver endast en dator, surfplatta eller smarttelefon. Distanskontakten bidrar till minskad ensamhet och främjar delaktighet i samhället bland personer med funktionsnedsättning.

Bli en distansvän här!

Läs mera om Digital vänverksamhet här.

Punktinsatser

Illustrationsbild med tre personer.

Skulle du vilja göra en frivilliginsats, men vill inte binda dig till ett vänuppdrag? Då kan du anmäla om intresse för punktinsatser! Punktinsatser kan till exempel vara att hjälpa till på evenemang eller vikariera en annan frivilligvän. Du bestämmer när du hinner hjälpa till!

Anmäl om intresse för punktinsatser här!

Surfplattor

Skulle du vilja lära dig använda teknik och olika digitala lösningar? Vi lånar ut surfplattor till personer med funktionsnedsättning som är aktiva i ett vänpar inom SAMS vänverksamhet. Med surfplattan kan du till exempel kommunicera med din vän och komma överens om träffar.

Läs mera om att låna en surfplatta här.

Back to top of page