fbpx

Vill du ha ett gratis nummer av FUNK. – eller någon annan finlandssvensk tidskrift?

Vill du ha ett gratis nummer av FUNK. – eller någon annan finlandssvensk tidskrift? featured image

Visste du att det finns närmare hundra tidskrifter i Svenskfinland? Blev du nyfiken? Kampanjen Testa en tidskrift erbjuder dig möjligheten att beställa ett provexemplar av en finlandssvensk tidskrift, till exempel Funktionsrätt i samarbete (FUNK.).

På sajten tidskrift.fi hittar du de flesta tidskrifter som utkommer på svenska i Finland. Många tidskrifter kan läsas på nätet och på tidskrift.fi kan du bekanta dig med det mångsidiga utbudet. För dig som föredrar att ta del av nya tidskrifter genom att bläddra i dem, är även det möjligt. Under tiden 12–18.4 kan du nämligen beställa ett provexemplar av en tidskrift hem i din postlåda.

Kampanjen Testa en tidskrift genomfördes första gången år 2020 med framgång. 42 tidskrifter deltog i kampanjen och 850 nyfikna personer beställde provexemplar.

– Vi fick väldigt positiv feedback kring kampanjen. Folk förvånas ofta över det stora antalet tidskrifter som finns i Svenskfinland och denna kampanj ger en möjlighet att vidare bekanta sig med utbudet. Tidskrifterna omfattar så många olika områden och tillsammans bidrar de till att främja den finlandssvenska identiteten förklarar Julia Hemgård, koordinator för Tidskrift.fi.

Funktionsrätt i samarbete (FUNK.) är med i kampanjen för att lyfta fram och synliggöra det breda utbudet av tidskrifter som görs på svenska i Finland. Tipsa vänner och bekanta att beställa hem ett provexemplar av FUNK. eller utvidga dina egna läsupplevelser och prova en ny tidskrift. Tillsammans bidrar vi till en mångsidig läskultur på svenska i Finland.

Mer information om kampanjen hittar du på tidskrift.fi/testaentidskrift.

Kampanjen genomförs av Förbundsarenan som upprätthåller Tidskrift.fi och koordinerar verksamheten för de finlandssvenska tidskrifterna med understöd från Konstsamfundet.

Back to top of page