fbpx

Mitt år på SAMS

| Uppdaterad
Mitt år på SAMS featured image

SAMS är med i understödsprogrammet Platsen är ledig. Avsikten med programmet är att främja sysselsättning av personer med särskilda sysselsättningssvårigheter genom att erbjuda arbetsplatser i social- och hälsovårdsorganisationer. Under åren har SAMS haft tre anställda inom programmet. Under det senaste året har Andreas Lybeck jobbat som administrativ assistent på förbundet och här berättar han om sitt år på SAMS.

Mitt namn är Andreas Lybeck. Jag tänkte berätta lite om mitt år på SAMS. Det var en helt ny erfarenhet för mig, för att jag kom i kontakt med olika människor och fick insikt i livet av personer med funktionsnedsättning.

Under det gångna året har jag lärt mig mycket. Mitt intresse för det sociala området har väckts och igenom det har jag insett meningen med att hjälpa andra.

Det som har varit mycket spännande är att jag har fått delta i många intressanta seminarier och skolningstillfällen som har ordnats av SAMS eller andra organisationer.

Jag har även varit mycket lycklig över att ha ett fungerande lönearbete och det har gett mig en känsla av hur det är att vara i arbetslivet. Jag hoppas att jag kan fortsätta göra sådant här arbete i framtiden.

Back to top of page