fbpx

SAMS vänverksamhets julfest i Helsingfors 2022

| Uppdaterad
Ett bord fotat på nära håll, med en vit pappersgran och en broschyr med texten Julfest. En röd bordduk, en lysande ljusslinga och en grön girland.

Den 7 december 2022 firade SAMS vänner i Helsingfors jul i SFV-huset G18 tillsammans med Steg för Steg och DUV i Mellersta Nyland. I julfirandet deltog över 70 vänner som fyllde salen med mingel och gott humör.

Kvällen inleddes med julpyssel och leken ”pricka tomteluvan”, lekens vinnare firades med priser senare på kvällen. Vännerna fick under kvällen njuta av pajer och sallad följt av glögg och julstjärnor som bidrog till en julig atmosfär.

Ett bord med röd bordduk och liten julgran. Olika former av mat såsom sallad, pajbitar och jultårtor.
Festdeltagarna fick njuta av god mat.

Senare på kvällen hämtade Finlands Lucia med sitt följe sång och julstämning i firandet. Efter uppträdandet fick vännerna ta bilder tillsammans med Lucia. Sedan var det dags för festens deltagare att själva fylla salen med skratt och glada toner under allsången. Några favoriter bland sångerna blev ”Bjällerklang” och ”Mössens julafton”.

Lucia poserar för bild med en festdeltagare. Både ler stort.
Lucia besökte julfesten.
Luciatåget står på scenen. Festdeltagarna sitter kring borden.
Lucia uppträdde på festen.

Efter allsången knackade kvällens höjdpunkt på dörren, nämligen julgubben. Julgubben hade flera säckar fulla med julklappar till festens deltagare. Som tur är hade alla varit snälla under det gångna året så alla fick varsin julklapp av julgubben. Julfesten var en lyckad början på julfirandet och alla deltagare bidrog till en munter och stämningsfull kväll!

Julgubben delar ut julklappar tillsammans med organisatörerna. Festdeltagarna sitter vid ett bord med sina julklappar och ler stort.
Julgubben delade ut julklappar.
Back to top of page