fbpx

SAMS vänverksamhet rockade sockorna 21.3.2023

| Uppdaterad
Två par fötter fotade uppifrån på ett mörkt trägolv. Ena paret har på sig en helfärgad ljus socka och en rosarandig socka. Andra paret har på sig en blåprickig socka och en gulrandig socka med fjärilar.

SAMS vänverksamhet i Helsingfors och Vasa firade världsdagen för Downs syndrom tisdagen 21.3 genom att rocka sockorna. Dagen firas för att uppmärksamma Downs syndrom och genom att ”rocka sockorna”, alltså bära omaka par sockor, hyllas olikheter och alla människors lika värde. Evenemanget ordnades i samarbete med DUV i Mellersta Nyland, DUV i Vasanejden, Steg för Steg och Luckan.

I Lilla Luckan i Helsingfors deltog cirka 30 personer med fina och roliga sockor på fötterna. Temat för evenemanget var ”karneval” och deltagarna fick börja kvällen med aktiviteter som följde karnevaltemat. De kunde visa sina talanger i ärtpåsekastning där de tre tävlandena med högsta poäng firades med priser i slutet av kvällen. Deltagarna fick också designa egna sockor som de ritade på och som hängdes upp vid fotoväggen. De kunde också testa på sin tur genom att snurra på lyckohjulet och vinna fina priser från Happy Socks och Moomin Characters – favoritpriserna var nog de granna sockorna och mössorna med Muminkaraktärer på! Deltagarna kunde också mingla och njuta av karnevalmaten som bland annat bestod av popcorn och spett med marshmallows och vindruvor.

Ärtpåsekastning var en hit!

I Smedsby-Böle skola i Vasa samlades ca 60 festglada och ivriga karnevalklädda deltagare för en trevlig kväll tillsammans. Stämningen var på topp! Deltagarna kunde delta i bowling, ärpåsekastning, snurra på lyckohjul var man kunde vinna fina priser och fina sockor designades för fullt. Karnevalmaten bestod av hot dogs, brownies samt frukt med smått och gott. Mellan aktiviteterna passade en del av deltagarna på att dansa loss till den rockiga musiken som spelades i bakgrunden.

Ett färgglatt gäng väntar på hot dogs

Efter karnevalsfirandet följde uppträdande av Madde och Matilda i Vasa med originalsången ”Cool Down”. Uppträdandet var en succé och livestreamades till Helsingfors. Uppträdandet följdes av allsång där alla deltagare fick sjunga för fulla muggar. Madde och Matilda skrev många autografer. I slutet av kvällen utnämndes både i Vasa och Helsingfors tre deltagare med snyggast sockor till vinnare av rocka sockorna-tävlingen.

Målade sockor hänger på en tråd mot vit bakgrund.
Deltagarna designade sockor som hängdes upp på väggen.
Ett bord med vita sockor och tuscher. En person ritar på ett par sockor.
Sockpyssel.
Trevligt med många olika aktiviteter under kvällen. Ett extra stort tack till Madde och Matilda!
Madde och Matilda skriver autografer

 

Deltagarna sitter kring bord och ser på en skärm där deltagarna i Vasa visas. Rummet är pyntat med färgglada girlanger i taket.
Madde och Matildas uppträdande livestreamas till Helsingfors.
Back to top of page