fbpx

Teckenspråkig dansteater Giselle

Tre personer på bilden, två är förthusta i varandra medan den tredje försöker komma emellan.

Under lördagen 11 mars ordnade SAMS tillsammans med Luckan Helsingfors, Finlands Dövas Förbund (Kuurojen liitto) och Finlandssvenska teckenspråkiga den teckenspråkiga dansteatern Giselle. Föreställningen baserade sig på baletten Giselle, den tragikomiska historien om kärlek och svek.

Två personer på bilden, en som plockar bort bladen från en blomma.

Tillställningen lockade en blandad publik från olika generationer. Innan föreställningen kunde publiken njuta av fika.

Föreställningen var på 4 olika språk: svenska, finska, finlandssvenskt teckenspråk och finskt teckenspråk. Publiken fick lära sig olika tecken under föreställningens gång till exempel teater och lögnare.  

Dansteatern avslutades med applåder där hela publiken applåderade på teckenspråk.

3 balettdansösers ben dansar på en stång.

Back to top of page