fbpx

Ledigt jobb: Juridiskt ombud

| Uppdaterad
Illustartionsbild på några personer med texten Ledigt jobb på.

SAMS – Samarbetsförbundet kring funktionshinder rf är en intresseorganisation inom det svenskspråkiga funktionshinderområdet i Finland. SAMS arbetar för förverkligandet av FN:s funktionshinderkonvention samt delaktighet och mänskliga rättigheter för alla.

Vi söker ett juridiskt ombud med juris magisterexamen eller motsvarande behörighet.

Till arbetsuppgifterna hör bland annat

  • att fungera som sakkunnig
  • att ge konsultation kring lagstiftning för personer med funktionsnedsättningar och deras anhöriga
  • att informera personer med funktionsnedsättningar, närstående, socialarbetare och kommunala beslutsfattare om lagstiftningen
  • att delta i höranden i samband med det lagberedande arbetet
  • att sköta olika administrativa uppgifter i anslutning till verksamheten
  • att på andra vis främja delaktighet och mänskliga rättigheter för personer med funktionsnedsättning samt deras anhöriga inom Svenskfinland

Goda kunskaper i svenska och finska, kännedom om Svenskfinland och organisationsfältet samt insikter i funktionshinderfrågor räknas som meriter. Arbetet börjar i början av maj eller enligt överenskommelse. Arbetet sker på heltid med fast anställning om inget annat avtalas på SAMS kontor i Helsingfors. Även flexibla distansmöjligheter.

Vi förbehåller oss rätten att utöva positiv särbehandling vid anställningen. Både intervjuer och beslut om anställning kan ske redan under ansökningstiden.

Lämna in din ansökan med löneanspråk och CV per e-post till nina.afhallstrom@samsnet.fi senast den 26.3. kl. 23:59. Mera information fås av verksamhetsledare Nina af Hällström per telefon på 050 368 3288.

Läs mera om verksamhet på Juridiskt ombud här.

Back to top of page