fbpx

Vårjippo 2023

| Uppdaterad
En bild från vårjippot i Helsingfors där alla sitter vid borden inomhus och sjunger allsång.

Tisdagen den 16 maj 2023 samlades SAMS vänverksamhet i Helsingfors och Vasa för att fira in våren. Det ruskiga vädret hindrade inte gänget från att dyka upp till Cor-huset i Helsingfors och Folkhälsanhuset i Vasa med gott humör. Vårjippot i Helsingfors ordnades i samarbete med Steg för Steg, Svenska hörselförbundet och Förbundet Finlands Svenska Synskadade. Vårjippot i Vasa ordnades i samarbete med Steg för Steg och DUV i Vasanejden.

Helsingfors

Kvällen inleddes med att deltagarna i små grupper gick runt till sex programpunkter där de skulle utföra olika uppgifter och utmaningar. Genom att klara uppgifterna samlade de samtidigt klistermärken till sina programpunktspass som i slutet av kvällen blev utbytta mot pris i form av godisstänger. Den deltagare med högst poäng i varje programpunkt fick även ett extra pris. I Svenska hörselförbundets programpunkt fick deltagarna göra ett ljudmemory-spel och i den punkt som Förbundet Finlands Svenska Synskadade ordnade fick deltagarna testa sin syn med förstoringsglas.

Runt bord med flera tändsticksaskar med siffror på.
Svenska hörselförbundets ljudmemory.

Andra aktiviteter som testade deltagarnas sinnen var en ”gissa lukten” programpunkt samt en ”identifiera ljudet” programpunkt. I de sista två programpunkterna utomhus utmanades deltagarna kastförmåga, då de fick prova på att träffa piltavlan och att kasta frisbeen in i en bunke.

Efter att alla deltagare hade klarat programpunkterna bjöds det på hotdogs och kex, följt av deltagarfavoriten allsång. Vårstämningen blev definitivt på topp då alla sjöng med i Idas sommarvisa!

Två deltagare sitter och ler brett.
Allsången var omtyckt.
Två deltagare sitter vid ett bord, andra deltagare syns i bakgrundne. På bordet finns kaffekoppar.
Glada miner på Vårjippot i Helsingfors.

 

 

 

 

Vasa

Vårjippot i Vasa inleddes med att ett gäng ivriga deltagare samlades på innergården vid Folkhälsanhuset inne i centrum. Deltagarna samlades först utomhus med förhoppningen om att locka fram solen som låg bakom molnen, men vädret ville annorlunda och stämningen var på topp ändå. Kvällen startade med att deltagarna fick njuta av pizza och något sött att äta till efterrätt.

Då alla var mätta och belåtna delades deltagarna in i två grupper. En grupp spelade sällskapsspelet Mölkky och den andra gruppen tävlade med varandra i en knivig frågesport om Eurovision Song Contest. De som samlade ihop flest poäng i frågesporten fick som pris varsin t-skjorta med SAMS vänverksamhets logo på.

Det var roligt med frågesport och att delta i de roliga aktiviteterna!

Till näst var det musik och allsång som stod på programmet. Dennis Rönngård underhöll med rivig musik och allsångshäftena togs fram. Allsången var mycket uppskattad och det sjöngs både schlager och sommarvisor.

Deltagarna njöt av mat och god gemenskap
Allsången höjde stämningen rejält

 

 

 

 

 

Då kvällen led mot sitt slut så var det flera som konstaterade att det roligaste med kvällen var att få träffa vänner och att få vara en del av den fina gemenskapen!

Back to top of page