fbpx

Må-bra-dag på Solvalla

| Uppdaterad
SAMS vänner testar på alpcurling på Solvalla.

En regnig lördagsmorgon i september åkte ett glatt gäng SAMS vänner mot Solvalla idrottscenter. Vi var förväntasfulla för dagen, men hoppades på att vi inte skulle bli helt genomblöta i regnet.

Dagen började som tur inomhus med bågskytte och alpcurling. Att skjuta med en pilbåge var ganska spännande, för att de flög hårt och snabbt och sjönk djupt in i tavlan. Vi var ändå modiga och prövade på aktiviteten. När någon lyckades träffa piltavlan applåderade alla.

SAMS vänner skjuter pilbåge på Solvalla. SAMS vänner prövar på bågskytte på Solvalla.

SAMS vänner prövar på bågskytte. SAMS vänner hejar på de som prövar på bågskytte.

Efter bågskytte fick vi pröva på alpcurling, som inte alls var lika skrämmande. Vi skulle kasta curlingkloten på en curlingmatta och försöka träffa mitt i cirkeln i den andra ändan. Vi tävlade i lag med en eller två spelare mot varandra. Det var ganska svårt i början att få kloten och landa rätt och flera klot rullade i väg, så vår instruktör fick springa efter dem och hämta dem tillbaka. Efter en stund blev det dock lättare och många träffade mitt i prick och knuffade undan andra lagets klot.

SAMS vänner testar på alpcurling. SAMS vänner testar på alpcurling.

Efter de första aktiviteterna började vi redan bli hungriga, så då var det dags för lunch. Det var en ganska lång och brant nedförsbacke till restaurangen och på vägen började regna allt mer, så vi var lyckliga när vi kom fram och doftade den läckra lunchen. Efter lunchen ville en del av deltagarna ta en liten vilopaus då de andra gick på en skogsvandring. Vi vandrade genom skogen till en utsiktsplats med vy över den sju kilometer långa Noux Långträsk. På vägen tillbaka från vandringen avtog regnet och vi blev inte blöta efter allt.

Utsiktsplatsen över Noux Långträsket. Utsiktsplatsen över Noux Långträsket.

När vi kom tillbaka från vandringen var det dags för den sista aktiviteten för dagen, avslappning. Vi fick lägga ner oss på mattor som var rullade ut i salen. Vi började med olika rörelser med en käpp till lugn musik. Sedan fick vi pröva på några yogarörelser och till sist fick vi ligga ner och slappna av en stund. Det var väldigt skönt efter en lång dag. Efter avslappningen fick vi ännu njuta av bulla och en kopp kaffe före det var dags att åka tillbaka hem.

SAMS vänner äter bulla och kaffe på Solvalla. SAMS vänner njuter av fika på Solvalla.

Back to top of page