fbpx

Årets frivilliga 2023

| Uppdaterad
Årets frivilliga 2023 featured image

SAMS vänverksamhet utnämner varje år en person som årets frivillig. Vi gör det för att lyfta upp våra frivilliga och det värdefulla uppdrag de har. Vi nominerar också personen vi valt för att bli hela Finlands Årets frivilliga.

SAMS vänverksamhet utnämner Conny Wiik från Nykarleby till Årets frivillig 2023. Genom sitt orubbliga och outtröttliga engagemang i sitt frivilliguppdrag är Conny en förebild för andra.

Conny har varit med och startat upp väncirkeln i Jakobstad, där han fungerat som en av väncirkelledarna sedan 2020. En väncirkel är en grupp människor som träffas en gång i månaden och riktar sig bland annat till personer med psykisk ohälsa. I väncirkeln man kan få nya vänner, dela med sig av sina erfarenheter och få kamratstöd. Väncirklarna är en del av SAMS vänverksamhet.

Som frivillig bidrar Conny till att skapa en trygg plats dit alla är välkomna, blir sedda och respekterade. På ett fördomsfritt, nyfiket och avslappnat sätt bidrar han till att skapa glädje och samhörighet. Conny deltar aktivt i de evenemang som vänverksamheten ordnar. Under tiden som han varit frivillig har han varit väncirkelledare men också haft enskilda vänuppdrag.

Conny gör en samhällsinsats när han motverkar ensamhet och bidrar till full delaktighet i samhället för alla. Han får ofta beröm och hans frivilliginsatser uppskattas stort. Han uppmuntrar andra till frivilliguppdrag och att göra en skillnad i samhället. På ett exemplariskt sätt har Conny deltagit i varje träff sedan väncirkeln startade. Han ser människorna som de är och stöder dem i deras olika livssituationer på ett ödmjukt sätt. Tack Conny!

Medborgararenan ordnar årligen en kampanj där de väljer Årets frivilliga för hela Finland och Conny är nominerad i kampanjen. Årets frivilliga väljs med en omröstning, som pågår fram till 31.10.2023.

Du kan rösta på Årets frivilliga här.

Conny på SAMS vänverksamhets 20-årsresa till Peurunka.
Conny på SAMS vänverksamhets 20-årsresa till Peurunka.
Back to top of page