fbpx

Chillkväll med SAMS vänner i Vasa

| Uppdaterad
Chillkväll med SAMS vänner i Vasa featured image

En kylig tisdagskväll i november samlades ett gäng med förväntansfulla SAMS vänner för att njuta av en Chillkväll vid Folkhälsanhuset Wasa. Kvällen började med att vi bjöds på sött att äta och varmt att dricka. Alla konstaterade att det behövdes efter att ha kommit in från den stränga vinterkylan.

Under kvällen besöktes vi av Veronica Andersson som arbetar som koordinator för läsombudsverksamheten på LL-center. Hon läste högt ur tre texter i den nya lättlästa boken Bultande hjärtan. Bultande hjärtan är skriven av kända finlandssvenska författare. Texterna som Veronica läste handlade om vänskap, kärlek och relationer. Efteråt diskuterade vi texterna vi hade lyssnat till. Under tiden Veronica läste högt var det flera som ritade sina tankar och känslor på papper. Vi diskuterade också läsning och hur det känns att läsa. Det är en avslappnande och rolig aktivitet för vänpar och frivilliga att läsa högt tillsammans.

Veronica Andersson (till vänster) läste noveller ur den nya lättlästa boken Bultande hjärtan. På bilden också Anna Caldén som är koordinator för SAMS vänverksamhet i Österbotten.

Efter att Veronica slutat läsa fick alla välja en lättläst bok att ta med sig hem. Alla fick också med sig en Snällkalender som är en julkalender där man utmanas att göra något snällt varje dag fram till julafton. Kvällen avslutades med en rolig frågesport om SAMS vänverksamhet och de ord och begrepp som används i lätt språk.

Under kvällen var det flera som inte hade träffats på en tid, innan alla for hemåt efteråt satt gänget och pratade och njöt av varandras sällskap. Kvällen ordnades av SAMS vänverksamhet och LL-center.

Back to top of page