fbpx

Julfest för SAMS vänner i Vasa

| Uppdaterad
SAMS vänverksamhets Årets frivillig 2023 Conny Wiik tillsammans med koordinator Anna Caldén.

Det är dagen efter Finlands självständighetsdag och det är dags för SAMS vänners julfest i Österbotten. Den här gången har vi samlats vid restaurang Villa Sandviken. Villa Sandviken med sin intressanta historia tog emot oss med sin varma och inbjudande atmosfär. Vi inledde kvällen med en välkomstskål och alla sökte sig till sina sittplatser. Det var många bekanta ansikten och kära återseenden.

Rex och Jonas trivdes tillsammans.
Rex och Jonas trivdes tillsammans.

Vi hälsades välkomna av personalen vid Villa Sandviken och fick också höra lite om villans historia. Villan har sedan år 1846 hunnit fungera som såväl tingshus, restaurang och bostad under krigsåren. Vi fick också en presentation av kvällens meny som skulle bestå av alla slags godsaker från julbordet. Då förrätten kommit till bordet hördes snart glada skratt och diskussioner.

Förrätt från julbordet.
Förrätt från julbordet.
SAMS vänner har ivriga diskussioner på julfest.
SAMS vänner har ivriga diskussioner på julfest.

Efter förrätten blev det dags att dela ut utmärkelsen Årets frivillig 2023. SAMS vänverksamhet utnämner varje år en person som årets frivillig. Vi gör det för att lyfta upp våra frivilliga och det värdefulla uppdrag de har. SAMS vänverksamhet har utnämnt Conny Wiik från Nykarleby till Årets frivillig 2023. Genom sitt orubbliga och outtröttliga engagemang i sitt frivilliguppdrag är Conny en förebild för andra. Tack Conny för den tid du ger till oss i egenskap av frivllig inom SAMS vänverksamhet!

Conny uppmuntrar andra till frivilliguppdrag och att göra en skillnad i samhället.

Efter den programpunkten följde en läcker varmrätt som alla hade väntat på.

Julbordet och dess läckerheter.
Julbordet och dess läckerheter.

Vid borden hade också delats ut sångblad och det var många som otåligt väntade på att få börja sjunga julsånger. Äntligen dök vår musiker för kvällen Dennis Rönngård upp. Dennis sjöng flera bekanta julklassiker men även musik från humorgruppen KAJ och den omtalade sången Hallelujah av Leonard Cohen.

SAMS vänner är förväntansfulla när det äntligen är dags för julsånger!
SAMS vänner är förväntansfulla när det äntligen är dags för julsånger!
Dennis Rönngård sjunger sången Hallelujah av Leonard Cohen.
Dennis Rönngård sjunger sången Hallelujah av Leonard Cohen.
Dennis Rönngård uppträder på julfest tillsammans med SAMS vän Rex.
Dennis Rönngård uppträder på julfest tillsammans med SAMS vän Rex.

Då sånginlsagen var över började kaffetanden värka för de flesta och det var dags för efterrätt. Under tiden vi njöt av efterätten smög sig några tomtar fram och julklappar delades ut.

SAMS vänner och frivilligkoordinator Anna Caldén glad över julpaket.
SAMS vänner och frivilligkoordinator Anna Caldén glad över julpaket.

Efter julklappsutdelningen började folk bege sig hemåt och taxibilarna hämtade upp alla omvartannat. Då kvällen var slut hade alla fått lite ljus att ta med sig i vintermörkret och glada minnen att ta fram då andan faller på. TACK till alla som var med och gjorde kvällen så fantastisk!

Back to top of page