fbpx

Nyhetsbrev 04/2023: God jul, ny styrelse, nytt nummer av FUNK.

| Uppdaterad
Nyhetsbrev 04/2023: God jul, ny styrelse, nytt nummer av FUNK. featured image

SAMS nyhetsbrev utkommer fyra gånger i året och innehåller aktuell information om SAMS verksamheter juridiskt ombud och vänverksamheten, bidragsutdelningen och tidningen Funktionsrätt i samarbete (FUNK.) samt nyheter från funktionshinderfältet.


God jul och gott nytt år 2024!

Vi vill tacka alla som samarbetat med oss, deltagit på våra evenemang, kontaktat juristerna för rådgivning, varit en aktiv SAMS vän, läst vår tidning FUNK., sökt bidrag från oss och annars varit i kontakt med oss under år 2023! Vi hoppas att även kunna fortsätta kontakten under år 2024.

I år har vi valt att skänka en julklapp till välgörenheten och valt att stöda Läkare utan gränser, som utför ett livsviktigt arbete på krisområden, bland annat i Ukraina och Gaza.

SAMS personal är ledig 23.12.2023-1.1.2024 och tillbaka på jobb 2.1.2024, vi hörs nästa år!


Ny styrelse för år 2024

På SAMS höstmöte 14.11 fastställdes verksamhetsplanen och budgeten samt valdes en ny styrelse för år 2024. Vi gratulerar den nya styrelsen och tackar den gamla styrelsen för deras arbete. Pamela Kinnunen valdes som ordförande, Beatrice Wahlström valdes som vice ordförande och som övriga styrelsemedlemmar valdes Monica Dahlberg, Ulrika Krook och Anita Ismark.

Läs mera här.

Gemensam kampanj inför EU-valet

SAMS och dess medlemsförbund kommer att ha en gemensam kampanj inför Europaparlamentsvalet i juni 2024. SAMS och medlemsförbunden har arbetat fram valteser. Inom ramarna för kampanjen kommer SAMS tillsammans med medlemsförbunden ordna ett evenemang på Helsingfors centrumbibliotek Ode den 14 maj 2024.

Bekanta dig med valteserna här.


SAMS nya jurist Dennis Rehn

Dennis Rehn har börjat jobba som jurist på SAMS i november. Dennis utexaminerades från Åbo Universitet i våras och har tidigare jobbat på Skatteförvaltningen. Han ser fram emot att få jobba med viktiga frågor och lära sig mer om fältet för att kunna bidra med sitt juridiska kunnande.

Du hittar Dennis kontaktuppgifter här.

Dela vår kampanj!

Vi har lanserat en ny kampanj, för att lyfta fram fördelar med att ha ett frivilliguppdrag. I tre korta filmer får vi följa med tre vänpar på deras träffar och se vad de lärt sig under sitt frivilliguppdrag. Som frivillig får du en möjlighet att göra något meningsfullt, påverka, lära dig nytt, få nya erfarenheter, höra till en gemenskap, få en bättre förståelse för olikheter och mycket mer! Se på videorna och dela kampanjen på sociala medier genom att trycka på länkarna nedanför.

Facebook | Instagram | TikTok | YouTube


Kommunikatioskanalerna har ändrats

Vi har övergått från att skicka nyhetsbrev per mejl till att kommunicera via en WhatsApp Community. Alla som är med i SAMS vänverksamhet är välkomna till Communityn. Om du vill bli tillagd, vänligen kontakta koordinatorerna. Kontaktuppgifterna hittar du här.

FUNK. 04/2023 – Livsskeden

Varva ner till julen med FUNK.! Temat är livsskeden och vi tangerar allt från födseln till livets slut. Vi har bland annat träffat den österbottniska utbildningspionjären Sixten Snellman, som visat vägen för specialundervisningen i Svenskfinland och betonar det ärliga mötet människor emellan. Dessutom får vi ta del av hur det är att arbeta med kronisk smärta, har tips för att lära känna våra känslor på riktigt och diskuterar en eventuell åldersbegränsning i den nya funktionshinderlagen. Allt det här och mera i årets sista tidning, läsglädje!

Läs tidningen här.


Svara på FUNK.:s läsarenkät och vinn biobiljetter!

Berätta vad du tycker om tidskriften FUNK.! Vi vill höra om din läsarupplevelse för att kunna utveckla tidningen och bli ännu bättre. Bland alla svarande lottar vi ut två paket med Finnkino-biobiljetter och presentkort för popcorn och dryck. Lottningen sker 30.1.2024. Tack för att du hjälper oss att utveckla FUNK., din åsikt är viktig för oss!

Svara på enkäten här.

Ansökningstid för bidrag för år 2024 var i november och vi tackar för alla 109 ansökningar vi tog emot! I år söktes bidrag för 33 projekt, vilket vi är väldigt glada för. Alla bidragssökare kontaktas angående besluten inom januari 2024. Läs mera om bidragen här.

Här är några viktiga datum för bidragssökande och -mottagare att komma ihåg:

  • Januari 2024: Besluten om bidrag för år 2024 skickas ut per mejl.
  • 31.3.2024: Redovisning av bidrag för år 2023, redovisning sker via ett elektronisk formulär, länken till formuläret skickades i mejlet om beviljat bidrag.

Utbildning om nätbedrägeri 16.1.2024 kl. 17-18 på distans

Bedrägeriförsöken bara ökar och ökar. Känner du till vad du kan eller bör göra om du får ett textmeddelande från din bank? Eller vad ska du göra om du får e-post om att du bör kontakta polisen och lämna ut personuppgifter? Bedragaren blir bara skickligare och skickligare från år till år. Kom och lära dig känna igen försöken till bedrägeri och vad du kan göra för att minska risken att bli lurad! Som föreläsare fungerar Konsumentförbundets generalsekreterare Juha Beurling-Pomoell. Utbildningen ordnas i samarbete med SAMS medlemsförbund.

Anmäl dig till utbildningen här.

SAMS rekryterar nya medarbetare i början av året

SAMS kommer att påbörja rekrytering av en ny kommunikatör och evenemangsproducent i början av året då den nuvarande koordintatorn Maj Ilola går mot nya utmaningar. Dessutom kommer SAMS anställa en partiellt arbetsför person som administrativ assistent med finansiering av projektet Platsen är ledig. Utöver det kommer SAMS också rekrytera medarbetare för ett nytt projekt inom kunskapsledarskap. Håll ögona öppna för mer information på våra sociala medier.


Läs mera om vad som är på gång inom SAMS medlemsförbund genom att trycka på logorna under.

FDUVs logo.   Svenska hörselförbundets logo.   

Back to top of page