fbpx

Mikaela Remes vald till ny chefredaktör

Bild på Mikaela Remes

Mikaela Remes är utsedd till ny chefredaktör för SAMS medlemstidning SOS Aktuellt. Den nya chefredaktören kommer att ansvara för en tidningsreform och har inlett jobbet med årets sista nummer som utkommer i slutet av november 2020.

Mikaela Remes har mångsidig erfarenhet som nyhetsjournalist och frilanskommunikatör. Hon har kandidatexamen i journalistik från Social- och kommunalhögskolan och är blivande magister i internationell kommunikation från Helsingfors universitet.

Remes medverkar i Svenska Yles nyheter i radio och på webben, hon är specialiserad på vetenskapskommunikation och har ett starkt intresse för beslutsfattande och politik, minoritets- och klassfrågor samt mänskliga rättigheter.

Den nya chefredaktören ser fram emot att sätta sin prägel på tidningen, och siktar på att den ska tjäna medlemsorganisationerna och aktiva på fältet så väl som möjligt.

– Det ska bli intressant att få sätta sig in i intressebevakningsfrågor och göra en djupdykning i det finlandssvenska föreningsnätverket. Jag väntar på att få träffa massor med nya människor och lyfta fram deras viktiga arbete, säger Remes.

Det sista numret av SOS Aktuellt för i år kommer att fira samarbetsförbundets 10-årsjubileum, med både tillbakablickar och framtidsvisioner kring vart vi är på väg.

Back to top of page